Mετά τον τραγικό θάνατο ενός τετράχρονου αυτιστικού αγοριού, τα σχολεία καλούνται να έχουν περισσότερους από έναν αριθμό επικοινωνίας με τους γονείς και τους συγγενείς των μαθητών τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Ο Chadrack Mbala Mulo ήταν ανίκανος να ζητήσει βοήθεια όταν η μητέρα του, Esther, πέθανε μετά από επιληπτική κρίση στο σπίτι τους στο Hackney του Λονδίνου τον Οκτώβριο του 2016.

Ο νεαρός ήταν δίπλα στο πτώμα της μητέρας του για δύο εβδομάδες πριν πεθάνει από υποσιτισμό και αφυδάτωση, αφού κανείς δεν πήγε στο σπίτι για να τον σώσει.

Το σχολείο του Chadrack τηλεφωνούσε επανειλημμένα στη μητέρα του την ημέρα που δεν πήγε το παιδί στο σχολείο και μάλιστα, οι υπεύθυνοι επισκέφθηκαν την πολυκατοικία που ζούσε για να τον αναζητήσουν, αλλά δεν μπόρεσαν να μπουν στο εσωτερικό του κτιρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Σήμερα, τα σχολεία στη Βρετανία καλούνται να διατηρούν περισσότερους αριθμούς τηλεφώνου για κάθε μαθητή τους, προκειμένου να αποφευχθούν παρόμοιες τραγωδίες στο μέλλον.

Η εκπαιδευτική οδηγία αναφέρει: “Όπου είναι εφικτό, τα σχολεία και τα κολέγια πρέπει να κατέχουν περισσότερους από έναν αριθμό επαφής έκτακτης ανάγκης για κάθε μαθητή ή φοιτητή.”

“Αυτή η κίνηση θα δώσει στα σχολεία και στα κολέγια πρόσθετες επιλογές για να έρθουν σε επαφή με έναν υπεύθυνο ενήλικα όταν ένα παιδί που απουσιάζει.”

Ο υπουργός παιδείας Nadhim Zahawi δήλωσε ότι τα σχολεία πρέπει να «λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για να εξασφαλίσουν ότι το προσωπικό έχει όσα χρειάζεται για να προστατεύσει ένα παιδί».

Ο Chadrack είχε μαθησιακές δυσκολίες και, όταν η μητέρα του πέθανε ξαφνικά στο σπίτι της, την 1η Οκτωβρίου του 2016, δεν γνώριζε πώς να ζητήσει βοήθεια ή να πώς να φάει, δήλωσε η ιατροδικαστής Mary Hassel.

Είπε ότι το προσωπικό του σχολείου του παιδιού προσπάθησε να καλέσει τη μητέρα του και επισκέφτηκε το σπίτι της οικογένειας δύο φορές, αλλά δεν μπόρεσε να έρθει σε επαφή με κανέναν.

Ο δικαστής πρόσθεσε: “Δεν μπορούσαν να αποκτήσουν πρόσβαση στο συγκρότημα όπου ζούσαν ο Chadrack και η μητέρα του.”

Το σχολείο του Chadrack, άλλαξε τη δική του πολιτική μετά την τραγωδία και τώρα έχει τρεις αριθμούς επικοινωνίας για κάθε παιδί.

Η διευθύντρια Janet Taylor είπε: “Ο τραγικός θάνατος του Chadrack έχει στεναχωρήσει βαθιά όλους εκείνους που τον γνώριζαν στο σχολείο μας. Θα τον θυμόμαστε πάντα.”

διαφορετικό

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ