Οι λάτρεις του κινηματογράφου τρελαίνονται να μαθαίνουν λεπτομέρειες από τις αγαπημένες τους ταινίες. Στιγμιότυπα που δεν μπήκαν ποτέ στην ταινία, παρασκήνια και φυσικά μικρά μυστικά που τα ξέρουν λίγοι κι αφορούν γυρίσματα και πρωταγωνιστές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Έτσι κι εμείς, στο diaforetiko.gr, βρήκαμε και σας παρουσιάζουμε 25 πράγματα που δεν ξέρατε για τις αγαπημένες σας ταινίες! Θα σας εκπλήξουν!

#1. Στα γυρίσματα του Hunger Games, η Jennifer Lawrence είπε στον συμπρωταγωνιστή της, Josh Hutcherson, ότι μπορούσε να κλωτσήσει πάνω από το κεφάλι του. Αντ’ αυτού του χάρισε μια πρώτης τάξεως διάσειση.

#2. Θυμάστε τη σκηνή στο Hangover όπου ο Ed Helms αντιλαμβάνεται πως του λείπει ένα δόντι; Στην πραγματικότητα, όντως του λείπει ένα. Συνεπώς το μόνο που χρειάστηκε να κάνει ήταν να βγάλει τη θήκη για τις ανάγκες της σκηνής!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


#3. Χρησιμοποιήθηκαν 10,297 μπαλόνια για να απογειώσουν το σπίτι του Carl στην ταινία Up. Στην πραγματικότητα, οι τεχνικοί της Pixar υπολόγισαν πως χρειάζονται περίπου 23.5 εκατομμύρια μπαλόνια για να μετακινήσουν έτσι ένα σπίτι!

#4. Στο Guardians of the Galaxy, το ρακούν που μιλούσε, ο Rocket, ήταν εμπνευσμένο από ένα άλλο ρακούν, τον Oreo.

#5. Στη σκηνή του Big Lebowski με τα πόδια των χορευτριών στο διάδρομο του μπόουλινγκ, οι συμμετέχοντες έκαναν μια φάρσα! Κρέμασαν από το καβάλο τους μια περούκα!

#6. Οι περισσότερες σκηνές του Gravity δημιουργήθηκαν ψηφιακά. Κάποιες, μάλιστα, χρειάστηκαν 10-15 ώρες για να φτιαχτούν!

#7. Ένας μελετητής υαινών μήνυσε την Disney για δυσφήμιση του ζώου στο Lion King!

#8. O Sean Connery φόρεσε περουκίνι σε όλες τις ταινίες του James Bond που πρωταγωνίστησε!

#9. Η ταινία “The Blues Brothers” είχε ένα μπάτζετ και για κοκαΐνη.

#10. Η δίδυμη αδερφή της Linda Hamilton, η Leslie, εμφανίστηκε πολλές φορές ως κασκαντέρ της πρωταγωνίστριας στον Εξολοθρευτή!

#11. Πολλοί επέκριναν πως οι αστεροειδείς στο “Η αυτοκρατορία αντεπιτίθεται” του Star Wars έμοιαζαν με πατάτες. Ο George Lucas ως απάντηση στους επικριτές, έφτιαξε όντως μερικούς αστεροειδείς -πατάτες!

#12. Σε ένα θέατρο του Παρισιού επέτρεψαν στους θεατές να δουν τη “Ζωή του Π” μέσα σε βάρκες για να μπουν στο κλίμα της ταινίας.

#13. Κάποιες από τις φωνές δεινοσαύρων του Jurassic Park ήταν στην πραγματικότητα ηχογραφημένες χελώνες την ώρα που έκαναν σεξ!

#14. Στα γυρίσματα του Casino Royale, ο Daniel Craig έχασε δύο από τα μπροστινά του δόντια!

#15. Ο ήχος που κάνει το alien στην District 9 δημιουργήθηκε από το ξύσιμο μιας κολοκύθας!

#16. Το χαλί στην Λάμψη είναι παρόμοιο με το χαλί στο σπίτι του Sid στο Toy Story.

#17. Οι καρχαρίες στο Jaws και το Αναζητώντας το Νέμο λέγονταν Bruce. Πήραν το όνομα τους από το δικηγόρο του Steven Spielberg, Bruce Ramer.

#18. Η Sigourney Weaver έκανε μια απίστευτη βολή μπάσκετ στην ταινία Alien: Αναγέννηση.

#19. Ο Michael Jackson ήθελε να παίξει τον Jar Jar Binks στο Star Wars. Οι αλλαγές, όμως, που έκανε ο George Lucas τον οδήγησαν στην ενσάρκωση του Ahmed Best.

#20. Οι Will Smith, Nicolas Cage, Tom Cruise, Johnny Depp, and Leo DiCaprio προσφέρθηκαν να παίξουν τον Neo στο”The Matrix” πριν τον Keanu Reeves. Εν τέλει επικράτησε ο  Keanu και μας χάρισε έναν από τους πιο αξιομνημόνευτους ρόλους του!

#21. Ο John Hughes έγραψε το σενάριο για το Breakfast Club μέσα σε δύο μέρες. Επίσης, έγραψε το Ferris Bueller’s Day Off μέσα σε 6 μέρες!

#22. To 1974 o “Νονός” έκανε πρεμιέρα στο NBC επί δύο νύχτες. Και τα δύο βράδια, η υπηρεσία ύδρευσης της Νέας Υόρκης είχε προβλήματα υπερχείλισης στις 11 το βράδυ. Εκείνη την ώρα είχε διαφημίσεις το έργο κι όπως φαίνεται οι περισσότεροι θεατές αποφάσισαν να πάνε ταυτόχρονα στο μπάνιο!

#23. Ήταν ο Paul Rudd που είχε την ιδέα να ουρλιάξει ο Steve Carell “Kelly Clarkson!”στη σκηνή της αποτρίχωσης του “Παρθένος ετών 40”. Ο ίδιος ο Steve Carell πρότεινε να αποτριχωθεί το στήθος του με κερί για τις ανάγκες της σκηνής!

#24. Ο OJ Simpson ήταν ο αρχικός υποψήφιος για να παίξει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στον Εξολοθρευτή, αλλά ο σκηνοθέτης James Cameron θεώρησε πως ήταν πολύ όμορφος για να υποδυθεί αυτό το χαρακτήρα!

#25. Tο κοστούμι της Michelle Pfeiffer στην Catwoman έπρεπε να είναι τόσο στενό που χρειάζόταν να ραφτεί πάνω της και να καταστραφεί στο τέλος κάθε γυρίσματος. Μάλιστα, εμπόδιζε την ακοή της όσο το φορούσε!

διαφορετικό

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ