Η Παγκόσμια Ημέρα Αστρονομίας ξεκίνησε να γιορτάζεται το 1973. Η παράδοση κρατεί μέχρι και σήμερα, όπου τη μέρα αυτή, πραγματοποιούνται εκδηλώσεις τόσο για τους φανατικούς της αστρονομίας όσο και για το ευρύ κοινό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Ο Doug Berger που εμπνεύστηκε το γεγονός, είχε την ελπίδα πως εκείνη τη μέρα οι πόλεις θα γέμιζαν τηλεσκόπια, από τα οποία ο κόσμος θα μπορούσε να θαυμάσει το ουράνιο στερέωμα. Τελικά δεν έπεσε και πολύ έξω.

Κάθε χρόνο, οι φανατικοί της αστρονομίας στρέφουν τηλεσκόπια αλλά και φωτογραφικές μηχανές υψηλής ευκρίνειας προς τον ουρανό. Οι φωτογραφίες που προκύπτουν μας κόβουν απλά την ανάσα.

Η ομορφιά του Σύμπαντος δε συγκρίνεται με καμία άλλη. Γι’αυτό και οι φωτογραφίες που το απεικονίζουν είναι μοναδικές. Μη νομίζετε, όμως, πως είναι εύκολο να το κάνει κάποιος. Απαιτείται μια πολύ καλή φωτογραφική μηχανή, απίστευτα ακριβείς ρυθμίσεις και φυσικά τρομερή υπομονή.

Τα μονοπάτια των άστρων κατά μήκος του ουρανού δεν είναι εύκολο να τα απαθανατίσει ο οποιοσδήποτε. Για το λόγο αυτό και οι φωτογραφίες που ακολουθούν αξίζουν το θαυμασμό μας!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


διαφορετικό

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ