15 ανατριχιαστικά ιατρικά εργαλεία από το μακρινό παρελθόν που θα σου προκαλέσουν τρόμο.

15 ανατριχιαστικά ιατρικά εργαλεία από το μακρινό παρελθόν που θα σου προκαλέσουν τρόμο.

15 ανατριχιαστικά ιατρικά εργαλεία από το μακρινό παρελθόν που θα σου προκαλέσουν τρόμο.
5

Πρέπει να νοιώθουμε τυχεροί που ζούμε σ’ αυτόν τον αιώνα. Εκτός από τις σύγχρονες πολυτέλειες όπως ένα θερμαινόμενο σπίτι, ένα ασφαλές αυτοκίνητο, και ένας γρήγορος υπολογιστής, οι ουσιαστικότερες εξελίξεις είναι οι ιατρικές, όπου σ’ αυτόν τον τομέα η επιστήμη έχει κάνει τεράστια άλματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Οι λοιμώξεις και άλλες ασθένειες αντιμετωπίζονται εύκολα με φυσικές θεραπείες και φάρμακα, χωρίς ποτέ να χρειαστεί να πατήσουμε το πόδι μας στο χειρουργείο. Ωστόσο, αν βρεθούμε σε μια κατάσταση όπου πρέπει να χειρουργηθούμε, γνωρίζουμε ότι θα βγούμε από ‘κει σώοι και αβλαβείς.

Οι ασθενείς δεν ήταν πάντα τόσο τυχεροί. Εργαλεία και συσκευές που χρησιμοποιούνταν στο παρελθόν κατά τη διάρκεια χειρουργικών επεμβάσεων, έμοιαζαν περισσότερο με μια μακάβρια σκηνή από ταινία τρόμου. Για να θεραπευτεί και να πάψει να υποφέρει ένας ασθενής, έπρεπε να υποστεί πρώτα τον δυσβάσταχτο πόνο που προκαλούσαν τα εργαλεία αυτά. Οι ασθενείς, πολλές φορές, επέλεγαν να συνεχίσουν να ζουν με τον πόνο ή να πεθάνουν από την ασθένεια τους, παρά να αντιμετωπίσουν τα εργαλεία που χρησιμοποιούνταν για τη θεραπεία τους.

Η γκιλοτίνα αμυγδαλών πήρε το τρομακτικό όνομα της από το μηχάνημα που χρησιμοποιούνταν για τον αποκεφαλισμό των ανθρώπων.

Αυτή η συσκευή μπορούσε να αφαιρέσει και τις δύο αμυγδαλές ταυτόχρονα. Αργότερα, αντικαταστάθηκε με το νυστέρι. The tonsil guillotine got it's scary name from the original machine used to decapitate people.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Οι χειρουργοί δεν έμοιαζαν με τους γιατρούς που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε σήμερα.

Οι λεπίδες και τα μαχαίρια που χρησιμοποιούσαν για τις χειρουργικές τους επεμβάσεις έμοιαζαν περισσότερο με συσκευές βασανιστηρίων ή εργαλεία κουρείου. Surgeons didn't look like the doctors we are accustomed to seeing today.

Οι συσκευές αυτές προκαλούσαν πολύ πόνο στους ασθενείς, οι οποίοι συχνά επέλεγαν να πεθάνουν από την ασθένεια τους, παρά να βιώσουν τον πόνο ενός χειρουργείου.

Αυτό που έκανε τα πράγματα χειρότερα ήταν ότι δεν υπήρχε αναισθησία. These devices inflicted a lot of pain for patients, they often chose to die from their ailment than suffer through it.

Το εργαλείο αυτό ήταν ένα χειροκίνητο τρυπάνι που το χρησιμοποιούσαν μέχρι τα μέσα του 1800.

Οι αιχμές του κυλίνδρου χρησιμοποιούνταν για να κρατήσουν το μαχαίρι στη θέση του, ενώ η λεπίδα έκοβε το κρανίο. The trephine was a hand-powered drill used in the 1800's.

Τα μαχαίρια ακρωτηριασμού ήταν δημοφιλή κατά τη βικτωριανή εποχή.

Για να σταματήσουν την εξάπλωση μιας λοίμωξης, οι γιατροί συχνά αναγκάζονταν να προβούν σε ακρωτηριασμό. Amputation knives were popular during the Victorian age.

Το όργανο αυτό λέγεται “κρυφό μαχαίρι” και το χρησιμοποιούσαν το 1800 για να ανοίξουν χειρουργικά τα εσωτερικά όργανα. Αυτή τη συσκευή την χρησιμοποιούσαν, επίσης, για να αφαιρέσουν την ουροδόχο κύστη και τις πέτρες στα νεφρά.

Η συσκευή αυτή έμπαινε μέσα στο σώμα. Μόλις έφτανε στην επιθυμητή θέση, η λεπίδα άνοιγε για να κόψει τους ιστούς και τα όργανα.

A bistoury cache is a French term meaning hidden knife. The instrument was used in the 1800's to surgically open internal organs. This device was also used to remove bladder and kidney stones.

Αυτό το μαχαίρι χρησιμοποιήθηκε για περιτομές στην Ευρώπη γύρω στο 1770.

Αυτό το μεγάλο μαχαίρι χρησιμοποιήθηκε για ιατρικές (και όχι μόνο) περιτομές. This knife was used during circumcisions in Europe in the 1770's.

Ο ακρωτηριασμός ήταν μια δημοφιλής πρακτική για τους τραυματισμένους στρατιώτες κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Οι ασθενείς ακρωτηριάζονταν για να αποφευχθεί η μόλυνση και η υπερβολική αιμορραγία. Amputation was a popular practice during WWI when soldiers were wounded.

Αυτό το εργαλείο χρησιμοποιούνταν για να αφαιρέσουν τις πέτρες από τα νεφρά από το 1740 έως το 1830.

Το μακρύς άξονας είχε μια λεπίδα που εισαγόταν μέσα στην ουροδόχο κύστη. Μόλις έφτανε στη σωστή θέση, έβγαινε το μαχαίρι για να αφαιρέσει τις πέτρες. The lithotome was used to cut the bladder to remove stones from the 1740's to the 1830's.

Το πριόνι αυτό χρησιμοποιούνταν από τη δεκαετία του 1830 έως τη δεκαετία του 1860.

Είχε κοφτερές λεπίδες που χρησίμευαν στις  χειρουργικές επεμβάσεις του εγκεφάλου. The crank saw was used from the 1830's to the 1860's.

Αντί να καυτηριάζουν την περιοχή του σώματος για να σταματήσει η αιμορραγία, οι χειρουργοί επέλεγαν να χρησιμοποιήσουν έναν πρόσθετο άκρο.

Αυτή η συσκευή ήταν δεμένη γύρω από την πληγή για να σταματήσει η αιμορραγία και να γλιτώσουν τους ασθενείς από το θάνατο. Rather than cauterize and area of the body to stop the bleeding, surgeons opted to use a limb vice.

Το πριόνι οστών χρησιμοποιούνταν για να κόψει τα οστά κατά την διάρκεια των χειρουργικών επεμβάσεων.

Η μεγάλη λαβή ήταν απαραίτητη για τους χειρουργούς, για να κόψουν με ευκολία το δέρμα και τα οστά. The bone saw was used to cut through bones during surgery.

Αυτό το εργαλείο χρησιμοποιήθηκε στην Αγγλία από το 1860 έως το 1904 για την αφαίρεση της κύστης και των πετρών στα νεφρά.

Οι ασθενείς ξάπλωναν στο χειρουργικό τραπέζι. Στη συνέχεια, τους έδεναν για να τους σταθεροποιήσουν, πριν ξεκινήσουν την επέμβαση. The lithotomy crutch was used in England from 1860 to 1904 to remove bladder and kidney stones.

Ο διαστολέας αυτός χρησιμοποιούνταν το 1800 για να βοηθήσει τις γυναίκες κατά τη διάρκεια του τοκετού.

Η λαβή χρησιμοποιούνταν για να αυξηθεί η πίεση και να διασταλεί ο τράχηλος της γυναίκας. The cervical dilator was commonly used in the 1800' to help a woman during labour.

Οι ασθενείς που έπασχαν από καρκίνο στην γλώσσα έπρεπε να την κόψουν ολόκληρη ή έστω ένα μέρος της.

Εκείνη την εποχή, οι γιατροί είχαν μόνο αυτήν την επιλογή για να σταματήσουν την εξάπλωση του καρκίνου. Η επέμβαση ήταν τόσο ακραία και επώδυνη, που οι ασθενείς προτιμούσαν να πεθάνουν από καρκίνο παρά να περάσουν από τη διαδικασία αυτή. Patients suffering from cancer in the tongue had to have parts or all of it removed.

διαφορετικό

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Ακολουθήστε το Diaforetiko στο Google news Google News

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ

Αυτός είναι ο πλήρης κατάλογος των αμαρτημάτων κατά την ορθόδοξη εκκλησία
Ενδιαφεροντα

Αυτός είναι ο πλήρης κατάλογος των αμαρτημάτων κατά την ορθόδοξη εκκλησία

Στην ορθοδοξία υπάρχει λύση για όλα γιατί βέβαια δεν είναι τόσο σημαντικό το αμάρτημα όσο η μετάνοια και η εξομολόγηση. Αν λοιπόν έχετε διαπράξει οποιαδήποτε από τα αμαρτήματα που ακολουθούν το μόνο που χρειάζεται είναι να τρέξετε στον πνευματικό σας, να το εξομολογηθείτε και να δηλώσετε ότι μετανιώνετε για αυτό. Οι πύλες της βασιλείας των […]

Οι ανθισμένες κερασιές στην Ιαπωνία κάνουν όλο τον πλανήτη να υποκλίνεται
Εντυπωσιακα

Οι ανθισμένες κερασιές στην Ιαπωνία κάνουν όλο τον πλανήτη να υποκλίνεται

Στην Ιαπωνία τα άνθη και συγκεκριμένα των κερασιών γίνεται αφορμή για την πιο χρωματιστή γιορτή του χρόνου, το hanami. ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ Σύμβολο της άνοιξης, οι κερασιές έχουν πολύ μικρή περίοδο ανθοφορίας. Στο διάστημα αυτό οι κάτοικοι της χώρας γιορτάζουν το μεγαλείο της φύσης και οργανώνουν περιπάτους σε μέρη που πλημμυρίζονται από χρώμα και μυρωδιές. Μικροί και μεγάλοι κατακλύζουν […]

Τελευταία Νέα

Το μήνυμα του Μητσοτάκη για το Πάσχα: «Η σκέψη μας πρωτίστως στους πιο αδύναμους συμπολίτες μας»
Επικαιροτητα

Το μήνυμα του Μητσοτάκη για το Πάσχα: «Η σκέψη μας πρωτίστως στους πιο αδύναμους συμπολίτες μας»

«Καθώς η Μεγάλη Εβδομάδα προσεγγίζει το τέλος της, η προσδοκία της Ανάστασης μας γεμίζει όλους ελπίδα, δύναμη και αισιοδοξία» τονίζει στο μήνυμά του από την Τήνο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για το Πάσχα

Πέθανε η Άννα Παναγιωτοπούλου
ShowBiz

Πέθανε η Άννα Παναγιωτοπούλου

Πέθανε η ηθοποιός Άννα Παναγιωτόπουλου, όπως έγινε πριν από λίγο γνωστό. Σε ανάρτηση του ο Σταμάτης Κραουνάκης έγραψε «Έφυγε η Άννα» και σε σχόλια ακολούθων ανέβασε ένα βίντεο με την ηθοποιό από το Ηρώδειο. ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ Η Άννα Παναγιωτοπούλου γεννήθηκε στην Κυψέλη. Από τα παιδικά της χρόνια ήθελε να γίνει ηθοποιός. Μεγάλωσε σε μεγαλοαστικό περιβάλλον, το […]

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

close menu