«Ξέρεις τι δεν καταλαβαίνω με εσάς τις νέες, σήμερα; Το γιατί παραπονιέστε;»
Ενδιαφεροντα

«Ξέρεις τι δεν καταλαβαίνω με εσάς τις νέες, σήμερα; Το γιατί παραπονιέστε;»

«Ξέρεις τι δεν καταλαβαίνω με εσάς τις νέες, σήμερα; Το γιατί παραπονιέστε;»

Ξέρεις τι δεν καταλαβαίνω με σας τις νέες, σήμερα; Το γιατί παραπονιέστε;Γιατί λέτε πως κουράζεστε; Κούραση! Υπάρχει σήμερα κούραση στα σπιτικά σας; Με τόσες ευκολίες;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Κουραση που πλάκωνε τη μάνα μου σαν πέτρα;Τότε που καθετί περνούσε από τα δύο της χέρια; Τι να σου πρωτοθυμηθώ!

Το κουβάλημα του νερού από τη βρύση, τα κλαρούδια για τα ζωντανά, τη μπουγάδα και το σίδερο με το κάρβουνο, ή τις γέννες, τη μια μετά την άλλη!

Το τσούρμο τα παιδιά να πλύνεις, να ταΐσεις, να μπαλώσεις! Τους γέρους να κοιτάξεις μ’ όλες τους τις παραξενιές! Αλλά και τις ολονυχτίες στην εκκλησιά, τις προετοιμασίες για κάθε μας λύπη και χαρά.

Και τη δουλειά δίπλα, στον άντρα, στις ελιές και στο αμπέλι;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Σήμερα, εσείς οι περισσότερες έχετε πια ξεφύγει από τη δίκιά μας τη ζωή. Τώρα, λοιπόν, ότι και να σου πω δεν μπορείς να το νιώσεις, γιατί άκου να δεις…

Η μάνα μου ξυπνούσε μόλις που χάραζε. Έριχνε βιαστικά λίγο νερό στο πρόσωπό της, περνούσε μια χτένα στα ολόισια μαλλιά και τα σήκωνε ψηλά με κάτι μεγάλες κοκάλινες φουρκέτες, θαρρώ πως τηνε βλέπω μπροστά μου, κι έβαζε το μπρίκι να φτιάξει καφέ για τον πατέρα.

Εκείνος το ζήταγε αυτό. Δεν ήθελε να πίνει καφέ στο καφενείο παρέα με τους άλλους. Ήθελε τη συντροφιά της.

Και κει, στην κουζίνα, τους έβλεπα για λίγο καθισμένους μαζί στο τραπέζι. Μιλούσαν χαμηλόφωνα να μην ξυπνήσουν τα μικρά. Είμασταν, βλέπεις πέντε. Ύστερα εκείνος έφευγε, καβάλα στο ζώο πήγαινε στα κτήματα κι έλειπε όλη μέρα.

Σαν έμενε μονάχη, η πρώτη δουλειά της μάνας ήταν ν’ αρμέξει τα πράματα, να στραγγίσει το γάλα, να κρεμάσει τις κλάρες για να τρώνε οι γίδες και να βάλει πίτουρο, τριφύλλι ή κριθάρι για τα ζωντανά. Ύστερα έβραζε το γάλα, χώριζε όσο ήθελε για να φτιάξει τυρί, και πήγαινε στη βρύση για νερό.

Κουβαλούσε το ντυστί και δυο κανάτια ή το γκιούμι γεμάτο, Ατέλειωτο μου φαινόταν τότε αυτό το πήγαιν’ έλα στη βρύση… Ανεβοκατέβαινε το καλντερίμι, φορώντας τα τσόκαρα τα ξύλινα ή τις παντόφλες από καουτσούκ που όλο και της έφευγαν στο δρόμο.

Τι κούραση αυτή! Και στο σπίτι θέλαμε κοντά πολύ νερό, Δεν ήταν μόνο η λάτρα στην κουζίνα, ήταν το σφουγγάρισμα και το λουτρό, τα ζωντανά που θέλανε να πιουν. Ήταν και τα λουλούδια. Όλοι αυτοί οι ντενεκέδες, βαμμένοι κόκκινοι, που στόλιζαν την αυλή μας θέλανε πότισμα το καλοκαίρι κάθε μέρα. Και οι πλάκες στην αυλή, έπρεπε και αυτές ν’ αστράφτουν. Χαιρόταν όμως να τα βλέπει η μητέρα καθαρά και ολάνθιστα.

Ποτέ μου δεν την άκουσα να παραπονεθεί για το κουβάλημα. Αλλά σαν μεγάλωσε ο αδελφός μου, ο πατέρας τον έστελνε μαζί της πια στη βρύση, πριν φύγει για το σχολείο. Να τηνε βοηθάει λίγο. Αργότερα πήγαινα και ’ γω από κοντά.

Άλλο μεγάλο βάσανο παλιά ήτανε και οι ψύλλοι και οι κοριοί. Όσο κι αν όλα στο σπίτι άστραφταν από καθαριότητα, πάντα και κάπου θα τρύπωναν αυτοί. Δεν είχαμε τότε βλέπεις φάρμακα για να ψεκάσουμε τους στάβλους και να τα διώξουμε τα ζωύφια, κι έτσι ασβεστώναμε συχνά τους τοίχους, αλείβαμε τα σανιδένια τα πατώματα με το πετρέλαιο, ζεματίζαμε τα μιντέρια και ανοίγαμε τα μπαούλα για να τινάξουμε τα στρωσίδια και τα ρούχα μας.

Ώρες δουλειά κοπιαστική. Και το στρώματα με τα καλαμποκόφυλλα θέλαν κι αυτά το χρόνο μια φορά άνοιγμα, πλύσιμο, τιναγμό και ξαναγέμισμα. Φέρναμε τότε τα φύλλα από τη Μπούφο με τα ζώα, Αλλά τι χαρά, όταν ξαπλώναμε στο φουσκωμένο στρώμα.

Όλα, κορίτσι μου, είχανε τότε κόπο, θυμάμαι την μπουγάδα που βάζαμε. Εσείς σήμερα πατάτε ένα κουμπί. Τότε η μάνα μου έπλενε στο χέρι στοίβες τα ρούχα. Αμέτρητα σεντόνια και προσόψια, μαξιλάρες, πουκάμισο και αλλαξιές.

Τότε, όταν δεχόμασταν στο σπίτι, η μάνα πάντα έστρωνε ότι άμορφο είχε στην προίκα της, κι όλα ήταν πάντοτε φρεσκοπλυμένα και μοσχομυρίζανε. Σήμερα η νύφη μου βάζει τα νάυλον, κι ας της έχω φτιαγμένα τόσα. Είναι, δε λέω λέω, βολικό, αλλά χάθηκε η αρχοντιά.

“Ήθελε κόπο για να πλυθούν και να σιδερωθούν τα ρούχα, μα χαλάλι. Εμείς, μια μέρα πριν, φέρναμε το νερό από τη βρύση, για να γεμίσουν τα καζάνια και το βαρέλι για το ξέβγαλμα, κόβαμε και κλαρούδια μπόλικα για τη φωτιά, να ‘χει νερό καυτό.

Συχνά οι γειτόνισσες πηγαίνανε παρέα να πλύνουν στη βρύση και περνάνε μαζί κι όλα τα πιτσιρίκια, για να μη μείνουν μοναχά και γίνουν σκανταλιές. Φεύγαμε νωρίς, πολύ νωρίς.

Οι μανάδες με τη σκάφη στον ώμο και τα ρούχα στοιβαγμένα στις καλαμένιες τις κοφίνες. Αφού άναβαν το καζάνι δίπλα στη βρύση, με μανίκια ανασκουμπωμένα, έσκυβαν πάνω από τη σκάφη κι έτριβαν τα ρούχα μέχρι να ασπρίσουν.

Δεν είχε τότε απορρυπαντικά, κι έπλεναν με το δικό τους το σαπούνι, φτιαγμένο από ντόπιο λάδι ελιάς. Κοσκίνιζαν τη στάχτη από το φούρνο, κι άφηναν την μπουγάδα στο σταχτόνερο. Ώρες δουλειά, δουλειά σκληρή. Κι όμως, εγώ θυμάμαι τις γυναίκες να ψιλοκουβεντιάζουν μεταξύ τους, να γελάνε και κάπου κάπου.

Κι ύστερα ήταν και η κυρά Λεμονιά, μια μεγαλοκοπέλα, λίγο γεμάτη και πάντα χαρούμενη, που όλο και έλεγε και κάποιο τραγουδάκι και σταμάταγε γιο λίγο η δουλειά. Θυμάμαι ακόμα και την κατσάδα που έφαγα από τη μάνα όταν μας έπιασε μια φορά να παίζουμε κρυφτό πίσω οπό τα ρούχα που είχαν απλώσει στα σκοινιά.

Όλα αυτά τα ρούχα έπρεπε να σιδερωθούν με κείνο το σίδερο που πύρωνε με κάρβουνο. Η μάνα στεκόταν ώρες όρθια κι αυτό την παίδευε πολύ. Δεν έλεγε όμως να καθίσει και όσο προχώραγε η ώρα σιγά σιγά, ένα ένα τα ασπροφούστανα κι οι νυχτικές οι αντρικές, και τα πουκάμισα, οι μαλλίνες οι άσπρες, τα σεντόνια και οι μαξιλάρες, τα τραπεζομάντιλα, τα στόρια, τα κουρτινάκια τα πλεκτά, όλα κολλαρισμένα έμπαιναν πάλι στο μπαούλο.

Αν η μπουγάδα γινόταν στο μήνα μια φορά, η μάνα ζύμωνε και μια και δυο φορές την εβδομάδα. Τη μέρα αυτή ξυπνούσε, ακόμα πιο νωρίς, για να προλάβει ν’ ανάψει φούρνο πριν ανέβει ο ήλιος ψηλά και τηνε πάρει η ζέστη. Ζύμωνε θυμάμαι δεκατέσσερις οκάδες αλεύρι και μας έφτιαχνε επτά καρβέλια και μια πιταστή.

Φορούσε πάντα το μαντίλι, για να μην πέσει τρίχα στο ζυμάρι, και με σηκωμένα τα μανίκια, την έβλεπα σκυμμένη πάνω από το ξύλινο σκαφίδι να δουλεύει, με τις δυο γροθιές σφιγμένες μέχρι που οι κόμποι από τα χέρια της να μελανιάσουν.

Μαζί με τα καρβέλια έψηνε παξιμάδια, έφτιαχνε κολοκυθόπιτα, πίτα με χόρτα, και μπομπότα με το καλαμποκίσιο το αλεύρι. Τι σβέλτη που ήτανε, τι επιτήδεια, τι νόστιμο ψωμί που τρώγαμε τότε! Σήμερα μουχλιάζει σε λίγες μέρες, γιατί δεν είναι φτιαγμένο με προζύμι. Όταν η μάνα άναβε το φούρνο, μοσχοβολούσε η γειτονιά. Για να κάψει όμως ο φούρνος ήθελε μπόλικα τσάκνα και κλαρούδια. Τις πιο πολλές φορές όλα αυτά τα κουβαλούσε εκείνη. Φρέσκα κλαριά τα τάιζε στις γίδες, ξερό το έκαιγε στο φούρνο.

Τα κουβαλούσε εκείνη, γιατί ο πατέρας γύρναγε αργά από το κτήμα. Το μεσημέρι η θέση του έμενε σχεδόν πάντα αδειανή. Κι όμως, η μάνα το χε έννοια το μαγείρεμα και στο τραπέζι ήθελε να λέμε πάντα προσευχή. Τις πιο πολλές φορές μαγείρευε το βράδυ, γιατί δεν είχαμε τότε ψυγείο ηλεκτρικό, κι έπρεπε ο άντρας να “βρει έτοιμο φαί να πάρει το πρωί μαζί. Κι ύστερα, αν είχε δουλειά πολλή στο κτήμα, αν μάζευαν ελιές, μήλα ή κάστανα, αν ήτανε τρύγος, αν αλώνιζαν, τον έπαιρνε μαζί, κι εμείς, γυρνώντας από το σχολείο, τρώγαμε μοναχά. Ξέραμε ότι θ αργούσανε, και θα ‘ταν και οι δύο κατάκοποι. Η μάνα όμως θα “χε και πάλι τόσα να κάνει! Τόσα να φροντίσει! Δε θα τελείωνε ασφαλώς η μέρα της, μ” όλη την κούραση της. Πόσες φορές μου δεν την έβλεπα ακόμα τη νύχτα, όταν όλοι είχαμε από καιρό πλαγιάσει, με τη λάμπα και το λύχνο αναμμένο με κάτι να παιδεύεται, να τα προλάβει όλα.

Μονάχα μετά το φαγητό το μεσημεριανό ξαπόσταινε για λίγο. Και όχι πάντα. Γιατί συχνά μαζεύονταν στα σπίτια οι γειτόνισσες. Η μία να ξάσει το μαλλί, η άλλη να γνέσει, να πλέξει κάλτσες για τα παιδιά ή τη φανέλα για τον άντρα. Ψήνανε καφεδάκι και δούλευαν κουβεντιάζοντας. Πολλές φορές μες στο πανέρι έφερναν ρούχα που ’θελαν μπάλωμα.

Ποιός τότε αγόραζε καινούρια κάθε τόσο; Ποιος τα πετούσε μόλις πάλιωναν;

Δούλευαν, και μεις τα μικρά, καθισμένα δίπλα τους, μαθαίναμε.

Βλέποντας τις μανάδες μας μαθαίναμε τα πάντα. Εσείς, που ζείτε στις πόλεις τις μεγάλες, τι ξέρετε να φτιάξετε; Τα παίρνετε όλα έτοιμα. Σχεδόν τίποτα πια δεν είναι ναι σπιτικό.

ίνετε τώρα στα παιδιά σας σταρένιο τραχανά, με στάρι τριμμένο στο χερόμυλο;

Τις χυλοπίτες, τα ντόπια μακαρόνια;

Ρίχνετε στο φαί φρέσκια ντομάτα πελτέ, που να μοσχομυρίζει;

Κι έχετε στο τραπέζι τυράκι με γάλα από τα ζωντανά σας;

Τρώτε τις ελιές τις ζαρωμένες και τις ξιδάτες, κομμένες από τα δέντρα στο δικό σας κτήμα και πίνετε τσιπουράκι με τσιτσιράβα τουρσί;

Ψήνετε μπακλαβά με φύλλα ψιλά σαν τσιγαρόχαρτο, ανοιγμένα στο χέρι, και με καρύδι ξεφλουδισμένο, άσπρο, χιονάτο;

Πλένεστε με σαπούνι από ντόπιο λάδι ελιάς, να ευωδιάζει δάφνη;

Πάν’ όλ’ αυτά, για σας τις νέες νοικοκυρές των πόλεων, ξεχάστηκαν…

Έπαψε η φροντίδα του σπιτιού να “ναι χαρά σας και μόνη ικανοποίηση.

Η μάνα μου, κι ας κουραζόταν τόσο, το ‘χε καμάρι το δικό της σπιτικό, χαιρόταν να τηνε παινεύουν. Της έφτανε.

Και μένα μου “φτάνε. Αλλά και σήμερα, εδώ μες στο χωριό, βρίσκεις νοικοκυρές που συνεχίζουν ν’ ασχολούνται με τα παραδοσιακά.

Δεν κουβαλάνε πια το νερό από τη βρύση, δε βάζουνε μπουγάδα. είναι η ζωή πιο εύκολη, αλλά το θέλουν το πατροπαράδοτο, κι ας αλλάξαν τόσα τα τελευταία χρόνια…»

Πηγή: tilestwra.com

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Ακολουθήστε το Diaforetiko στο Google news Google News

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Ενδιαφεροντα

Είμαι χήρα και έκανα σχέση με έναν άντρα 22 χρόνια νεότερο
Ενδιαφεροντα

Είμαι χήρα και έκανα σχέση με έναν άντρα 22 χρόνια νεότερο

Είμαι 48 ετών και χήρα εδώ και ένα χρόνο. Ο θάνατος του άντρα μου ήταν κάτι που περιμέναμε. Ήμασταν μαζί πολλά χρόνια και τον τελευταίο χρόνο που είμαι χήρα προσπαθώ να συνηθίσω αλλά έχω ξεχάσει πώς είναι να είσαι μόνη

Παναγία η Γιάτρισσα: Ένα από τα μεγαλύτερα προσκυνήματα της Μάνης
Ενδιαφεροντα

Παναγία η Γιάτρισσα: Ένα από τα μεγαλύτερα προσκυνήματα της Μάνης

Ήταν αδιανόητο όταν είμασταν παιδιά να μην ανέβουμε στη Γιάτρισσα. Το προσκύνημα σήμαινε και το τέλος των διακοπών. Κείνα τα χρόνια δεν υπήρχε και δρόμος απο τη δυτική πλευρά της μονής κι έτσι ο ποδαρόδρομος ήταν η μοναδική επιλογή. Δυο μονοπάτια οδηγούσαν στο μοναστήρι. Ένα από τη Φινάσια στο Καρυοβούνι κι ένα από τη Μηλιά. […]

Ο 11χρονος Θοδωρής παλεύει με τον καρκίνο και δώρισε το επίδομα του σε άλλα παιδάκια που έχουν ανάγκη
Ενδιαφεροντα

Ο 11χρονος Θοδωρής παλεύει με τον καρκίνο και δώρισε το επίδομα του σε άλλα παιδάκια που έχουν ανάγκη

Ο 11χρονος Θοδωρής από τον Τύρναβο δίδαξε το μεγαλείο της ψυχής του, αποκαλύπτοντας ότι αποφάσισε να προσφέρει ως δωρεά το επίδομά που λαμβάνει στον ξενώνα της «Ελπίδας».

Γενοκτονία των Αρμενίων: Το φρικιαστικό έγκλημα της συστηματικής εξόντωσης ενός ολόκληρου λαού
Ενδιαφεροντα

Γενοκτονία των Αρμενίων: Το φρικιαστικό έγκλημα της συστηματικής εξόντωσης ενός ολόκληρου λαού

Η γενοκτονία των Αρμενίων, η πρώτη γενοκτονία του 20ου αιώνα, αναφέρεται στη φυσική εξόντωση των Αρμενίων χριστιανών που ζούσαν στην Οθωμανική Αυτοκρατορία και ξεκίνησε από την άνοιξη του 1915 έως το φθινόπωρο του 1916. Υπήρχαν περίπου 1,5 εκατομμύριο Αρμένιοι που ζούσαν στην πολυπολιτισμική Οθωμανική Αυτοκρατορία το 1915. Σύμφωνα με όσα έχουν καταγραφεί, τουλάχιστον 664.000 πέθαναν […]

Υποκλίθηκαν όλοι: 19χρονος με σύνδρομο Down τερμάτισε με ρεκóρ τον μαραθώνιο και μας έκανε να δακρύσouμε
Ενδιαφεροντα

Υποκλίθηκαν όλοι: 19χρονος με σύνδρομο Down τερμάτισε με ρεκóρ τον μαραθώνιο και μας έκανε να δακρύσouμε

Ο Lloyd Martin είναι και επίσημα ο νεαρότερος άνδρας με αναπηρία που ολοκληρώνει μαραθώνιο και συγκεκριμένα τον αγώνα του Λονδίνου, που πραγματοποιήθηκε στις 21 Απριλίου. Σύμφωνα με την μητέρα του, Ceri Hooper, η οποία είναι και προπονήτριά του, ο Lloyd, που πάσχει από σύνδρομο Down, έκανε το όνειρό του πραγματικότητα, καθώς μεταξύ άλλων αυτή ήταν […]

Η Παναγία επεμβαίνει στις δυσκολότερες στιγμές τής ζωής μας
Ενδιαφεροντα

Η Παναγία επεμβαίνει στις δυσκολότερες στιγμές τής ζωής μας

Ο χώρος τής μονάδας εντατικής θεραπείας είναι ένας χώρος ο οποίος γίνεται αγώνας εντατικός εναντίον τού θανάτου. Οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό παλεύουν με τον θάνατο που διεκδικεί τον ασθενή, αλλά και ο ασθενής βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση. Μπροστά του βλέπει τον θάνατο να έρχεται, και αυτό τού αυξάνει την στενοχώρια, συγχρόνως είναι μόνος […]

Αλφαβητάριο, το βιβλίο για τα «πρωτάκια» που άντεξε στο χρόνο και μεγάλωσε  γενιές Ελλήνων
Ενδιαφεροντα

Αλφαβητάριο, το βιβλίο για τα «πρωτάκια» που άντεξε στο χρόνο και μεγάλωσε γενιές Ελλήνων

Το πρώτο αναγνωστικό με το όνομα, Αλφαβητάριο, κυκλοφόρησε το 1919 και ήταν μέρος της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης του Ελευθέριου Βενιζέλου, σύμφωνα με την οποία η δημοτική γλώσσα θα διδασκόταν στα σχολεία. ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ Έμεινε γνωστό σαν «το Αλφαβητάρι με τον Ήλιο», λόγω του εξωφύλλου του που επιμελήθηκε μαζί με την υπόλοιπη εικονογράφηση ο Κ. Μαλέας. Η συντακτική ομάδα […]

Θυμάσαι τότε που τα λεωφορεία είχαν εισπράκτορα και το εισιτήριο λίγες δραχμές;
Ενδιαφεροντα

Θυμάσαι τότε που τα λεωφορεία είχαν εισπράκτορα και το εισιτήριο λίγες δραχμές;

Παλιά Αθήνα του 1960. Άλλοι άνθρωποι, άλλες εικόνες. Τότε που δεν έβγαζες εισιτήριο σε μηχάνημα ή κάρτα διαδρομών για να επιβιβαστείς στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Τότε που έπαιρνες το λεωφορείο και έπρεπε να έχεις ψιλά πάνω σου γιατί «έκοβες» μέσα το εισιτήριο. Τα λεωφορεία στην παλιά Αθήνα δεν είχαν σχέση με τα σημερινά. Το μόνο […]

Τελευταία Νέα

Καλλιμάρμαρο: Η Αθήνα παρέδωσε την Ολυμπιακή Φλόγα στο «Παρίσι 2024»
Ελλαδα

Καλλιμάρμαρο: Η Αθήνα παρέδωσε την Ολυμπιακή Φλόγα στο «Παρίσι 2024»

Ολοκληρώθηκε ενα συγκινητικό ταξίδι ελπίδας και ειρήνης στον Ελλαδικό χώρο, με την Ολυμπιακή Φλόγα να παραδίδεται στη γαλλική αντιπροσωπεία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα λάβουν χώρα στο Παρίσι το 2024. Πιο συγκεκριμένα, σε ενα κατάμεστο Παναθηναϊκό Στάδιο αντήχησαν οι Εθνικοί Ύμνοι της Ελλάδας και της Γαλλίας από την μοναδική φωνή της Νάνας Μούσχουρη συνοδεία της Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ. […]

Κυριάκος Μητσοτάκης: Έδωσε «θερμά συγχαρητήρια» στον Λευτέρη Πετρούνια
ShowBiz

Κυριάκος Μητσοτάκης: Έδωσε «θερμά συγχαρητήρια» στον Λευτέρη Πετρούνια

«Ο Λευτέρης Πετρούνιας για ακόμα μια φορά έφερε την Ελλάδα στην κορυφή» έγραψε ο σήμερα (26/04) το βράδυ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτησή του, λίγο μετά την είδηση ότι ο Λευτέρης Πετρούνιας έγινε για 7η φορά πρωταθλητής Ευρώπης

Ερντογάν: Αναβάλλει την επίσκεψη στις ΗΠΑ και τη συνάντηση με τον Μπάιντεν
Διεθνη

Ερντογάν: Αναβάλλει την επίσκεψη στις ΗΠΑ και τη συνάντηση με τον Μπάιντεν

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναβάλλει το προγραμματισμένο για τις 9 Μαΐου ταξίδι του στις Ηνωμένες Πολιτείες και τη συνάντησή του με τον Αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν. Τα περί αναβολής του ταξιδιού Ερντογάν στις ΗΠΑ ανέφερε αξιωματούχος που είναι γνώστης του θέματος. ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ Την είδηση μεταδίδει ο δημοσιογράφος Ρατζίπ Σοϊλού. NEW: Erdogan postponed a planned trip to Washington to meet […]

Χριστίνα Μουστάκα: «Έχω κάνει σεξ οχτώ φορές σε μία μέρα αλλά άντεχα και περισσότερο»
ShowBiz

Χριστίνα Μουστάκα: «Έχω κάνει σεξ οχτώ φορές σε μία μέρα αλλά άντεχα και περισσότερο»

Η Χριστίνα Μουστάκα κάνει χρόνια τώρα τον ανδρικό πληθυσμό να μην ξεκολλάει τα μάτια του από πάνω της. Η μελαχρινή καλλονή μας συστήθηκε ως το κορίτσι των «Ράδιο Αρβύλα» αλλά και σαν σύντροφος τότε του Αντώνη Κανάκη. Στη συνέχεια την χαζεύαμε στις άκρως αισθησιακές φωτογραφήσεις της ενώ υπήρξε και σύντροφος του Χρήστου Χολίδη. ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ Σε […]

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο άντρας μου τα είχε με τον γυναικολóγο μου. Τα έχω χαμένα. Να το απoδεχτώ; Τι να κάνω;
Σχέσεις

Ο άντρας μου τα είχε με τον γυναικολóγο μου. Τα έχω χαμένα. Να το απoδεχτώ; Τι να κάνω;

Είμαι 30 χρονών και είμαι Θεσσαλονικιά. Είμαι παντρεμένη με έναν άντρα που μέχρι σήμερα, πίστευα πως ήταν το jack pot της ζωής μου. Καλός, ήρεμος, τυπικός στις υποχρεώσεις του και μέχρι πριν λίγες ημέρες δεν είχε δώσει σημεία να αμφισβητήσω ή να αναρωτηθώ αν μου κρύβει κάτι. Η ζωή μας κυλούσε ήρεμα. Το πρωί πηγαίναμε […]

Σία Βοσκανίδου: «Όταν είσαι μία πολύ ωραία γυναίκα είναι δύσκολο να κάνεις σχέση»
ShowBiz

Σία Βοσκανίδου: «Όταν είσαι μία πολύ ωραία γυναίκα είναι δύσκολο να κάνεις σχέση»

Η Σία Βοσκανίδου, μίλησε για την καριέρα της μετά το «The Bachelor», το τραγούδι αλλά και τη συμπεριφορά των συντρόφων της, σε εκείνη. Για την καριέρα της ως τραγουδίστρια, η Σία Βοσκανίδου είπε: «Πάντα μου άρεσε, αλλά επαγγελματικά μετά το Bachelor, αφού είχα βγάλει το “Δεν γίνεται”, που το είχα γράψει μέσα στη βίλα. Και […]

Σοκ στον ΗΣΑΠ, κóπnκε στα 2: Άνδρας πńδnξε στις γραμμές του τρένου και σκοτwθnκε, έκλεινε τα μάτια του ο κόσμος
Ελλαδα

Σοκ στον ΗΣΑΠ, κóπnκε στα 2: Άνδρας πńδnξε στις γραμμές του τρένου και σκοτwθnκε, έκλεινε τα μάτια του ο κόσμος

Ένας 37χρονος έδωσε τέλος στη ζωή του, σήμερα, Παρασκευή, το πρωί, πηδώντας στις γραμμές του τρένου, στον σταθμό του ΗΣΑΠ, στη Νέα Ιωνία, μπροστά στα μάτια δεκάδων επιβατών. Ειδικότερα, στις 8.10 το πρωί, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οπότε ο σταθμός ήταν κατάμεστος από κόσμο που πήγαινε στις δουλειές του, ο αυτόχειρας έπεσε στις ράγες […]

Κασσελάκης: «Ο Τάιλερ είναι πολύ πιο σεμνός από μένα – Θα ήθελα μέχρι τα 40 να έχουμε αποκτήσει παιδιά»
Πολιτική

Κασσελάκης: «Ο Τάιλερ είναι πολύ πιο σεμνός από μένα – Θα ήθελα μέχρι τα 40 να έχουμε αποκτήσει παιδιά»

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο Στέφανος Κασσελάκης στον Αντώνη Σρόιτερ και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στη ζωή τους με τον σύντροφό του, Τάιλερ Μάκμπεθ “Μετά τον γάμο αυτό που άλλαξε, είναι το νομικό πλαίσιο της σχέσης μας, τίποτα άλλο. Τα πράγματα τώρα είναι καλύτερα, στην αρχή, ειδικά την περίοδο της εσωκομματικής αναστάτωσης, […]

close menu