Το πιο νόστιμο γλυκό σοκολάτας που δοκίμασες ποτέ!
Το γλυκό σοκολάτας που θα σε ξετρελάνει!
220 γραμμάρια κάσιους
220 γραμμάρια φιστίκια Αιγίνης
220 γραμμάρια φρούτα γλασαρισμένα
100 γραμμάρια αμύγδαλα λευκά ελαφρώς καβουρδισμένα στο φούρνο
600 γραμμάρια κουβερτούρα κομμένη σε πολύ μικρά κομμάτια
200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
80 γραμμάρια μέλι
Για το γλάσο
150 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
20 γραμμάρια Μέλι
Λίγο ξύσμα πορτοκάλι/λεμόνι
2 κομμάτια γλυκάνισο
150 γραμμάρια κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομμάτια
Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με το μέλι στους 90 βαθμούς. Στη συνέχεια λιώνουμε την κουβερτούρα στον φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί και αναμειγνύουμε με την κρέμα γάλακτος και το μέλι πολύ καλά. Προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς και τα γλασαρισμένα φρούτα.
Αδειάζουμε το μείγμα σε μία στρογγυλή φόρμα του 1½ κιλού και την τοποθετούμε στο ψυγείο έως ότου το μείγμα σφίξει. Όταν παγώσει, ξεφορμάρουμε και γλασσάρουμε.
Για το γλάσο σοκολάτας
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με το γλυκάνισο στους 90 βαθμούς, ρίχνουμε το μείγμα πάνω στην τεμαχισμένη κουβερτούρα, ομογενοποιούμε πολύ καλά και όταν η θερμοκρασία πέσει γλασάρουμε.
Ολες οι Ειδήσεις
- Ευρυδίκη Βαλαβάνη: «Φοβάμαι πολύ τα πουλıά»
- Βίκυ Φλέσσα: «Τα παιδιά στα Τέμπη τα σκοτώσαμε όλοι μαζί»
- Τζένη Μπότση: «Έκανα μεγάλο αγώνα να αποκτήσω αυτό το παιδί. Είμαι πολύ περήφανη που είμαι μάνα»
- Έξαλλη η Τάμτα: «Τα γαρύφαλλα που πετάτε στα μπουζούκια, στη χώρα μου τα ρίχνουμε στις κηδείες»
- Είναι αληθινός Χριστιανός: Ο Κασσελάκης έκανε δωpεά στην Παναγία Πορταΐτισσα – Δάκρυσε όταν είδε την καμένn εικόνα
- «Κάνουν λες και αγόρασαν 2 πατάτες από το σούπερ μάρκετ» – Οργή στο Instagram για τα δίδυμα που απέκτησε ο Jacquemus με τον σύζυγό του
- «Δεν έχω κάνει πλαστικές, ούτε δίαιτες, ούτε γυμναστική»: Η Καίτη Γαρμπή μεγαλώνει φυσικά και χωρίς επεμβάσεις
- «Πάντα ήσουν νικητής, τώρα το απέδειξες» – Απέραντη χαρά για την υγεία του Δημήτρη Κόκοτα