Ελλαδα

Την ώρα που σκεπτόμαστε αν θα αλλάξουμε φύλο, δείτε πόσο πούλησε τράπεζα τα κόκκινα δάνειά σας

Γιώργος Αδαλής

Την ώρα που οι αρχηγοί των κομμάτων σκοτώνουν την ώρα τους ενώ η κυβέρνηση «απασχολεί» το λαό και τον διχάζει με τα νομοσχέδια για τους τραβεστί κτλ, την ίδια ώρα η τράπεζα Eurobank πούλησε σε Fund 1.5 δις ευρώ δάνεια των Ελλήνων ΣΤΗΝ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΤΙΚΗ ΤΙΜΗ ΤΩΝ 3 ΣΕΝΤΣ ΑΝΑ 1 ΕΥΡΩ!

Ναι, καλά διαβάσατε. Η “εξυπνάδα” στο τέρμα δηλαδή! Γιατί αν κάποιος χρωστούσε στην τράπεζα 100.000 ευρώ, η τράπεζα «θεώρησε» ότι βολεύεται αν κάποιο κοράκι της δώσει 3.000 και είναι ευχαριστημένη! Και ουδείς αναρωτιέται: Και γιατί ρε καλόπαιδα αντί να επιτρέψετε στην τράπεζα να πουλήσει σε τέτοια ξευτίλα τα δάνεια στα κοράκια, δεν κάνατε το ίδιο πράγμα με τους δανειολήπτες απευθείας; Να επιβάλετε στην τράπεζα δλδ να κλείσει όλα αυτά τα δάνεια στο 3% απ ευθείας με τους δανειολήπτες. Ξέρετε γιατί;

Φυσικά και ξέρετε αλλά προσπαθείτε να μας πείσετε ότι είναι δικαίωμα της τράπεζας να πουλά δάνεια στο 3% σε κοράκια και δεν έχει ούτε ένας τα κάκκαλα να πει ΟΧΙ. Θα τα δώσουμε με 3% στους Ελληνες πολίτες!

Εχουμε λοιπόν την πρώτη πώληση κόκκινων δανείων σε κοράκια κι έπονται κι άλλες χειρότερες. Την στιγμή που στον Ελληνα έχει στοιχίσει ο κούκος αηδόνι η “ύπαρξη” των τραπεζών (πάνω απο 260 δις ευρώ από το 2007) ουδείς πρότεινε καν το αυτονόητο: Να πουληθούν τα κόκκινα δάνεια απευθείας στους Ελληνες δανειολήπτες στο 3%. Κι όχι να “χαριστούν” όπως έγινε το 1981-83 προκειμένου να κατσικωθεί ΄το ΠΑΣΟΚ στο σβέρκο μας.

* Ο Γιώργος Αδαλής είναι οικονομολόγος και ιδρυτής των Aegeantimes. Απαντά ο ίδιος σε ερωτήματα στην προσωπική του σελίδα στο FB facebook.com/adalisgeo

Πηγή : freepen.gr

ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

To Top