Διεθνη

Στόλτενμπεργκ: «Οι ελληνοτουρκικές διαφορές δεν είναι θέμα του NATO»

«Πρόκειται για ένα ζήτημα που πρέπει να διευθετηθεί μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας» διευκρίνισε ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας

Δεν είναι μέσα στις προθέσεις του NATO να εμπλακεί ή να αποκτήσει πιο ενεργό ρόλο στην επίλυση των διενέξεων μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας στο Αιγαίο, τόνισε ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Anadolu.

Ερωτηθείς από τον δημοσιογράφο του τουρκικού πρακτορείου αναφορεικά με τη θέση της Συμμαχίας στις αυξανόμενες εντάσεις ανάμεσα στις δύο γειτονικές χώρες στο Αιγαίο, ο Στόλτενμπεργκ απάντησε πως «τόσο η Ελλάδα όσο και η Τουρκία είναι πολύτιμοι σύμμαχοι του NATΟ και συνεισφέρουν στην συλλογική του άμυνα».

«Σε αυτό το πλαίσιο χαιρετίζω το γεγονός ότι οι πρωθυπουργοί και των δύο χωρών είχαν πρόσφατα μια τηλεφωνική επικοινωνία και συμφώνησαν να λύσουν τις διαφορές τους μέσω του διαλόγου».

Υπενθυμίζουμε πως η τηλεφωνική συνομιλία ανάμεσα στους πρωθυπουργούς των δύο χωρών, Αλέξη Τσίπρα και Μπιναλί Γιλντιρίμ, έλαβε χώρα την Πέμπτη.

Σε νέα ερώτηση του δημοσιογράφου εάν το ΝΑΤΟ προτίθεται να μεσολαβήσει στις διαπραγματεύσεις εκείνος ήταν πλήρως ξεκάθαρος: «Όχι, δεν είναι θέμα του ΝΑΤΟ αυτό. Πρόκειται για ένα ζήτημα που πρέπει να διευθετηθεί ανάμεσα στην Τουρκία και την Ελλάδα.

ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

To Top