Στο φως μία ολόκληρη πόλη κάτω από την Θεσσαλονίκη

Στο φως μία ολόκληρη πόλη κάτω από την Θεσσαλονίκη

Στο φως μία ολόκληρη πόλη κάτω από την Θεσσαλονίκη

Τεράστιος είναι ο αριθμός των αρχαιολογικών ευρημάτων που φέρνει στο φως η σκαπάνη των αρχαιολόγων που εργάζονται στους σταθμούς του μετρό

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Τα σπάνια ευρήματα που έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη στους σταθμούς του υπό κατασκευή μετρό της Θεσσαλονίκης, αποκαλύπτοντας αρχαιολογικούς χώρους και 300.000 κινητά ευρήματα, παρουσιάζουν σήμερα η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσσαλονίκης και η Αττικό Μετρό.

Η παρουσιάσει θα γίνει σε ημερίδα με τίτλο “Και Αρχαία και Μετρό” που θα πραγματοποιηθεί στην Αρχαία Αγορά στις 12 το μεσημέρι και θα είναι ανοιχτή στο κοινό.

Χαρακτηριστικοί των “θησαυρών”, που έχουν αποκαλυφθεί, είναι το προκασσάνδρειο πόλισμα και το νεκροταφείο ρωμαϊκών χρόνων στις παρυφές της Αρχαίας Αγοράς, η ανατολική νεκρόπολη στο σταθμό “Σιντριβάνι”, αλλά και ο αστικός χώρος στους σταθμούς “Αγίας Σοφίας” και “Βενιζέλου”, όπου καταδεικνύεται η οργάνωση πόλης από την ίδρυση της Θεσσαλονίκης, έως το τέλος της όψιμης αρχαιότητας.

Τα παρακάτω κείμενα υπογράφουν οι: Στέλλα ΒασιλεάδουΚρινώ ΚωνσταντινίδουΕλένη ΛαμπροθανάσηΤάνια ΠρωτοψάλτηΣταυρούλα Τζεβρένη, Αρχαιολόγοι Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


1. ΠΡΟΚΑΣΣΑΝΔΡΕΙΟ ΠΟΛΙΣΜΑ ΚΑΙ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΡΩΜΑΪΚΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΣΤΙΣ ΠΑΡΥΦΕΣ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (Αμαξοστάσιο Πυλαίας, Σταθμός Φλέμινγκ)

Το 2012, με αφορμή τις εκσκαφές που πραγματοποιήθηκαν στο «Αμαξοστάσιο» της βασικής γραμμής του Μετρό, στην Πυλαία, ήρθε στο φως προκασσάνδρειο πόλισμα του 4ου αι. π.Χ. Ερευνήθηκε έκταση 31 στρεμμάτων και αποκαλύφθηκε τμήμα της πόλης, η οποία ήταν οργανωμένη με το ιπποδάμειο πολεοδομικό σύστημα, στα πρότυπα των μεγάλων πόλεων της Μακεδονίας, Όλυνθο και Πέλλα. Τα πολυάριθμα ευρήματα παραπέμπουν σε ένα ακμαίο οικισμό με ισχυρή οικονομία και αναπτυγμένες κοινωνικοπολιτικές δομές. Η μεγάλη ανάπτυξή του τοποθετείται στο δεύτερο μισό του 4ου αι. π.Χ., η οποία όμως διακόπτεται από την ίδρυση της πόλης της Θεσσαλονίκης από τον Κάσσανδρο το 315 π.Χ., οπότε και εγκαταλείπεται.

Ένα άλλο ενδιαφέρον εύρημα αποτελεί το νεκροταφείο ρωμαϊκών χρόνων (2ος -4ος αι. μ.Χ.) που ερευνήθηκε στα όρια του Σταθμού Φλέμινγκ και μας αποκάλυψε πτυχές ενός άγνωστου μέχρι τώρα οικισμού, στις παρυφές της αρχαίας Θεσσαλονίκης.

2. Η ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΝΕΚΡΟΠΟΛΗ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (Σταθμός Σιντριβάνι)

Σταθμός Σιντριβάνι. Βασιλική και τετράπλευρο κτίσμα

Στο πλαίσιο των εργασιών της κατασκευής του ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης, στους σταθμούς Σιντριβάνι, Διασταύρωση Τροχιογραμμών και Πανεπιστήμιο,η αρχαιολογική έρευνα αποκάλυψε μεγάλο τμήμα του ανατολικού νεκροταφείου της πόλης, όπως επίσης και τρίκιλιτη κοιμητηριακή Βασιλική στη θέση παλαιότερου κτηρίου με ψηφιδωτά δάπεδα. Συγκεκριμένα έφερε στο φως χιλιάδες ταφικά μνημεία (3000) τα οποία ήρθαν να εμπλουτίσουν την μέχρι τώρα γνώση μας για την οργάνωση και τη συνεχή χρήση του χώρου από την Ελληνιστική περίοδο έως και την Ύστερη αρχαιότητα. Οι τάφοι ανήκουν σε διαφόρους τύπους, λακκοειδείς, κιβωτιόσχημοι, εγχυτρισμοί, βωμοί, βωμοειδείς κατασκευές, καμαροσκεπείς απλοί ή δίδυμοι, ήταν κτερισμένοι με αγγεία πήλινα και γυάλινα, πήλινα ειδώλια, χρυσά και αργυρά κοσμήματα και νομίσματα.

Σταθμός Σιντριβάνι. Χρυσό στεφάνι από τάφο, τέλη 4ου -αρχές 3ου π.Χ.

3. Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΣΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΨΙΜΗΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑΣ (Σταθμός Αγίας Σοφίας και Σταθμός Βενιζέλου)

Σταθμός Αγίας Σοφίας. Οικοδομική νησίδα ελληνιστικών χρόνων

Oι ανασκαφές που διεξάγονται στους δύο σταθμούς εντός του ιστορικού κέντρου της Θεσσαλονίκης, στον Σταθμό Αγίας Σοφίας και στον Σταθμό Βενιζέλου, συμπληρώνουν τον τοπογραφικό χάρτη της πόλης, στο ύψος της διαχρονικά κύριας οδικής αρτηρίας, της σημερινής οδού Εγνατίας. Τα ευρήματα σκιαγραφούν την πολεοδομική οργάνωση του αστικού χώρου της Θεσσαλονίκης από την ίδρυσή της έως το τέλος της όψιμης αρχαιότητας.

Σταθμός Αγίας Σοφίας, Βόρεια Είσοδος. Κρηναίο οικοδόμημα/Νυμφαίο

Η πόλη σχεδιάστηκε στα πεδινά της τμήματα με το ιπποδάμειο πολεοδομικό σύστημα. Δρόμοι, κάθετοι μεταξύ τους, διαμορφώνουν οικοδομικές νησίδες με κτίσματα οικιστικής και εργαστηριακής χρήσης. Ο ίδιος σχεδιασμός διατηρείται και στους ρωμαϊκούς χρόνους, με μετασκευές μικρής κλίμακας στην κάτοψη των κτισμάτων. Στον 4ο αι. μ.Χ. οι μαρμαρόστρωτοι πλέον δρόμοι πλαισιώνονται από κιονοστήρικτες στοές και εκατέρωθεν αυτών ανεγείρονται μεγάλα κτηριακά συγκροτήματα με πολυτελή ψηφιδωτά δάπεδα, εντοίχιο γραπτό διάκοσμο, ορθομαρμαρώσεις και opus sectile.

Σταθμός Αγίας Σοφίας, Νότια Είσοδος. Μαρμαρόστρωτη πλατεία

Την ίδια εποχή, βορείως του decumanus, στη συμβολή με τον cardo της οδού της Αγίας Σοφίας, κατασκευάζεται κρηναίο οικοδόμημα/νυμφαίο που εμφανίζει επάλληλες οικοδομικές φάσεις. Δραστική επέμβαση στον πολεοδομικό σχεδιασμό της πόλης συντελείται στον 6ου αι.: ο μαρμαρόστρωτος decumanus διαπλατύνεται, τα παλαιότερα οικοδομήματα ισοπεδώνονται και στη θέση τους διαμορφώνονται πλακόστρωτες πλατείες στα κεντρικά σταυροδρόμια της πόλης. Οι επιβλητικές αυτές αρχιτεκτονικές διαμορφώσεις του δημόσιου χώρου -πλατείες, στοές και κρήνες/νυμφαία- στην πορεία των κεντρικών οδών αποτελούν την τελευταία μνημειακή εικόνα της ύστερης αρχαιότητας.

Σταθμός Βενιζέλου. Ο decumanus maximus

4. ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΕΣ ΑΓΟΡΕΣ ΕΩΣ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ  (Σταθμός Αγίας Σοφίας και Σταθμός Βενιζέλου)

Σταθμός Αγίας Σοφίας. Βόρειο κέλυφος, βυζαντινή αγορά

Η ανασκαφική έρευνα στους δύο σταθμούς του ιστορικού κέντρου της Θεσσαλονίκης αποκάλυψε τμήματα της βυζαντινής αγοράς κατά μήκος της κεντρικής οδού, της λεγόμενης Λεωφόρου ή Μέσης των Βυζαντινών.

Αποκαλύφθηκε η κεντρική χαλικόστρωτη οδός των βυζαντινών χρόνων, στο ίχνος του παλαιότερου decumanus maximus με μέσο πλάτος 5,5 έως 6,5μ. Νέοι δρόμοι με ευθύγραμμη, ελικοειδή και διαγώνια πορεία χαράσσονται ή υφιστάμενοι αλλάζουν πορεία ορίζοντας παράλληλα και την έκταση των οικοδομικών νησίδων. Οι νησίδες από λασπόκτιστα κτήρια κατέλαβαν τον δημόσιο χώρο, τα πεζοδρόμια και τις στοές της ύστερης αρχαιότητας. Πρόκειται για εργαστήρια και καταστήματα μιας αγοράς όπου παράγονταν κοσμήματα, είδη μεταλλοτεχνίας, υαλουργίας, κεραμικά κ.α΄. Πλινθόκτιστες κατασκευές, κλίβανοι, πάγκοι εργασίες, μαζί με εργαλεία, μήτρες κατασκευής κοσμημάτων, ημιτελή κεραμικά, τριποδίσκους, πιστοποιούν την παραγωγική χρήση των χώρων σε όλη τη διάρκεια της βυζαντινής περιόδου.

Σταθμός Αγίας Σοφίας, Βόρειο κέλυφος, βυζαντινή αγορά

Κατά την οθωμανική περίοδο οι πολεοδομικές αλλαγές που διαπιστώθηκαν δεν φαίνεται να είναι ριζικές. Άλλωστε τα οικοδομικά κατάλοιπα βρέθηκαν διαταραγμένα από τα υπόγεια των κτηρίων των νεότερων χρόνων.

Το ανώτερο στρώμα που εντοπίστηκε και στους δύο σταθμούς έδωσε στοιχεία για την πολεοδομική οργάνωση της Θεσσαλονίκης κατά την τελευταία περίοδο της Τουρκοκρατίας (β΄ μισό του 19ου αι. κ.ε.),. που σηματοδοτείται από πολεοδομικές αλλαγές με στόχο τη δημιουργία μιας πόλης σχεδιασμένης σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα. Τα κτήρια που ανεσκάφησαν, κυρίως υπόγεια, βρέθηκαν κατεστραμμένα από την πυρκαγιά του 1917 που κατέκαψε το κέντρο της Θεσσαλονίκης και αποτέλεσε το εφαλτήριο για το σχεδιασμό της σύγχρονης πόλης.

Σταθμός Αγίας Σοφίας. Μπουκαλάκια φαρμακείου από το στρώμα της πυρκαγιάς του 1917

5. Η ΔΥΤΙΚΗ ΝΕΚΡΟΠΟΛΗ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ Ο ΠΕΡΙΑΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ  (Σταθμός Δημοκρατίας και Διακλάδωση Σταυρούπολης, Νέος Σιδηροδρομικός Σταθμός)

Σταθμός Νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού. Κτερίσματα (ειδώλια, κοσμήματα, πήλινα και χάλκινα αγγεία) ελληνιστικής ταφής

Οι σταθμοί στα δυτικά χωροθετούνται στην εκτός των τειχών ύπαιθρο χώρα της Θεσσαλονίκης. Η ανασκαφική έρευνα που διεξήχθη τμηματικά ανά περιόδους, κατά τα έτη 2009 – 2012, 2016 -2017, οπότε και ολοκληρώθηκε, συμπλήρωσε τη γνώση μας διαχρονικά από τον 3ο π.Χ. αι. μέχρι τους νεώτερους χρόνους για την χωροταξική εξέλιξη της περιαστικής δυτικής ζώνης.

Τη χωροοργάνωση της περιοχής υπαγόρευσαν δύο παράμετροι: η διέλευση της κύριας οδικής αρτηρίας, της γνωστής ρωμαϊκής Εγνατίας οδού που συνέδεε τη Θεσσαλονίκη με την Πέλλα, και οι διαρρέοντες χείμαρροι. Επάλληλα χαλικόστρωτα και χωμάτινα καταστρώματα της οδού, που έφθανε έξω από τη Χρυσή Πύλη διασχίζοντας τον κεραμήσιο κάμπο και το νεκροταφείο, εντοπίστηκαν κάτω από τη σημερινή οδό Μοναστηρίου, Το τμήμα της δυτικής αρχαίας νεκρόπολης που αποκαλύφθηκε στα όρια του Σταθμού Δημοκρατίας, στη Διασταύρωση τροχιογραμμών Σταυρούπολης και στο Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό είναι παρόδιο και αναπτύχθηκε κατά μήκος της βόρειας πλευράς του οδικού αυτού άξονα. Οργανωμένο σε συστάδες περιλαμβάνει ποικιλία τάφων και βωμοειδών κατασκευών -συνήθως εντός ταφικών περιβόλων, εξασφαλίζοντας χώρους για νεκρώσιμες τελετές και προσφορές. Ξεχωρίζουν μαρμάρινες σαρκοφάγοι και πολυτελή ταφικά κτίσματα του 2ου μ.Χ. , 3ου και 4ου μ.Χ. αι. Η διάρκεια χρήσης της νεκρόπολης καλύπτει μια μακρά περίοδο από τον 3ο αι π.Χ. έως και τα μέσα του 4ου μ.Χ. αι., οπότε και οργανώνονται τα χριστιανικά κοιμητήρια γύρω από πυρήνες με λατρευτικά κτίσματα, ναούς και μαρτύρια. Μεταγενέστερα, και κυρίως από τον 6ο αι. μ.Χ. συνεχίζονται σποραδικοί ενταφιασμοί. που δεν συνιστούν οργανωμένο νεκροταφείο.

Σταθμός Δημοκρατίας, Βόρειο και Νότιο Ήμισυ. Γενική άποψη. Ο ναός του 5ου αι. με τα προσκτίσματα και τις βοηθητικές εγκαταστάσεις του και στα δυτικά ταφικά σύνολα σε πυκνή διάταξη

Η ανασκαφή στο σταθμό και τις εισόδους της Πλατείας Δημοκρατίας, στις παρυφές της νεκρόπολης, λίγα μόλις μέτρα έξω από τα δυτικά τείχη, έφερε στο φως εκατέρωθεν του δρόμου που οδηγούσε από την ύπαιθρο χώρα στην Χρυσή Πύλη, μεγάλα συγκροτήματα κρατικών αποθηκών κρασιού και λαδιού (πιθεώνας) και εργαστηρίων της ύστερης αρχαιότητας. Πάνω στα ερείπια του πιθεώνα, ιδρύθηκε τον 5ο αι. ναός τετράγωνης κάτοψης με ταφικό πρόσκτισμα, αποθήκες και εργαστήρια. Στα τέλη του 6ου αι. – αρχές του 7ου αι. ο ναός και οι εγκαταστάσεις του καταστρέφονται ολοσχερώς και εγκαταλείπονται. Ανάμεσα στα καθαγιασμένα ερείπιά του διανοίγονται σποραδικές ταφές. Η οικοδομική δραστηριότητα περιορίζεται στα νότια. Στους μετέπειτα αιώνες η περιοχή παραμένει αδόμητη, όχι τυχαία, άλλωστε, ονομαζόταν από τους Οθωμανούς Ҫayir, δηλαδή Λιβάδι ή Λιβάδια. Μόλις τον όψιμο 19ο αι. θα επανακτήσει την εμπορικό της χαρακτήρα, όταν στον άξονα της Λεωφόρου Μοναστηρίου χτίζονται χάνια, καταστήματα και αποθήκες.

[Thestival]

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Ακολουθήστε το Diaforetiko στο Google news Google News

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Ενδιαφεροντα

Είναι 20 χρόνια μαζί, έχουν 1 κόρη: Η άγνωστη κοúκλα σύζυγος του Δημήτρη Κόκοτα ζει μακριά από τη δημοσιóτητα
Ενδιαφεροντα

Είναι 20 χρόνια μαζί, έχουν 1 κόρη: Η άγνωστη κοúκλα σύζυγος του Δημήτρη Κόκοτα ζει μακριά από τη δημοσιóτητα

Είσαι μαζί με την Κατερίνα 20 χρόνια και παντρεμένοι περίπου μία δεκαετία Παρά τα χρόνια που είναι μαζί με τη σύζυγό του Κατερίνα με την οποία έχουν αποκτήσει και μια κόρη, ο Δημήτρης Κόκοτας, αποφεύγει να κάνει συχνές δημόσιες εμφανίσεις με την οικογένειά του, προκειμένου να διατηρήσει την ιδιωτικότητά τους μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. […]

Η Αθήνα ψηφίστηκε ως η πρώτη πόλη που μυρίζει πιο ωραία στον κόσμο
Ενδιαφεροντα

Η Αθήνα ψηφίστηκε ως η πρώτη πόλη που μυρίζει πιο ωραία στον κόσμο

Μπορεί πολλοί να θεωρούν ότι οι μεγαλουπόλεις δεν μυρίζουν ωραία λόγω των σκουπιδιών και του καυσαερίου, ωστόσο, σύμφωνα με έρευνα, υπάρχουν κάποιες πόλεις που αποπνέουν ωραίες μυρωδιές. Μια πρόσφατη μελέτη από το HAYPP έριξε φως σε αυτήν την παραμελημένη πτυχή της αστικής ζωής, αναλύοντας 30 μεγάλες πόλεις στην Ευρώπη και πέραν αυτής για να ανακαλύψει […]

Ο Έλληνας γιατρός που έπαθε έμφραγμα την ώρα της γέννας αλλά αψήφησε το θάνατο για να σώσει τη ζωή του μωρού
Ενδιαφεροντα

Ο Έλληνας γιατρός που έπαθε έμφραγμα την ώρα της γέννας αλλά αψήφησε το θάνατο για να σώσει τη ζωή του μωρού

Αληθινή ιστορία: Πρόκειται για ένα αληθινό περιστατικό. Πρωταγωνιστής σε αυτές είναι μία ετοιμόγεννη γυναίκα και ο μαιευτήρας – γυναικολόγος της. Ο συγκεκριμένος γιατρός τίμησε τον όρκο του Ιπποκράτη, όντας πρόθυμος να βοηθήσει την ασθενή του.

Θρήνος για τον Φίλιππο: Έφυγε από τη ζωή μόλις στα 46 χρόνια του
Ενδιαφεροντα

Θρήνος για τον Φίλιππο: Έφυγε από τη ζωή μόλις στα 46 χρόνια του

Συγκίνηση προκάλεσε στην Πάτρα και στην Δυτική Αχαΐα η είδηση του θανάτου του Φίλιππου Δημητρακόπουλου, ο οποίος «έφυγε» πρόωρα από την ζωή σε ηλικία 45 ετών, μετά από άνιση «μάχη» με την ανίατη ασθένεια. Ο Φίλιππος ήταν γνωστός και στο χώρο του τοπικού ποδοσφαίρου, καθώς ήταν ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής παίζοντας στον Αίαντα Ανθούπολης, τον Πανιώνιο Αχιλλέα, […]

Δυσάρεστα νέα για την Αθήνα – Ψηφίστηκε ως η χειρότερη πόλη της Ευρώπης
Ενδιαφεροντα

Δυσάρεστα νέα για την Αθήνα – Ψηφίστηκε ως η χειρότερη πόλη της Ευρώπης

Η ακρίβεια, τα υψηλά ενοίκια, η ασφάλεια και γενικότερα το κόστος ζωής, καθιστούν την Αθήνα τη χειρότερη ευρωπαϊκή πόλη να εργαστούν οι ψηφιακοί νομάδες. Παρά τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού για προσέλκυση εργαζόμενων του εξωτερικού και τη διευκόλυνσή τους στην απόκτηση βίζας, έρευνα της Brother UK, που δημοσιεύει η Forbes, έρχεται να γκρεμίσει το κυβερνητικό αφήγημα χαρακτηρίζοντας […]

Τελευταία Νέα

«Δεν υπάρχει Θεός»: Η Άννα Βίσση μίλησε ανοιχτά για την θρησκεία και τους παπάδες
ShowBiz

«Δεν υπάρχει Θεός»: Η Άννα Βίσση μίλησε ανοιχτά για την θρησκεία και τους παπάδες

Η αγαπημένη Κύπρια τραγουδίστρια Άννα Βίσση, παραχώρησε συνέντευξη και αναφέρθηκε στη σχέση της με τη θρησκεία. «Κάποια στιγμή πιο μικρή έκανα αυτά που μου έλεγαν οι γονείς μου. Δεν ακολουθώ την θρησκεία, επειδή μου το έχουν μάθει. Έχουν συμβεί πολλά λάθη και έχουν κάνει και πολλά λάθη αυτοί που την εκπροσωπούν, όπως τις τελευταίες δηλώσεις […]

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Χριστίνα Λαμπίρη: «Είμαι 58, δεν είμαι γιαγιά, απαγορεύω την εγγονή μου να με φωνάζει έτσι»
ShowBiz

Χριστίνα Λαμπίρη: «Είμαι 58, δεν είμαι γιαγιά, απαγορεύω την εγγονή μου να με φωνάζει έτσι»

Η Χριστίνα Λαμπίρη γιόρτασε τα γενέθλιά της με τα αγαπημένα της πρόσωπα. Η παρουσιάστρια ετοιμάζεται για την τηλεοπτική της επιστροφή, ενώ πλέον απολαμβάνει το ρόλο της γιαγιάς, αφού έχει δύο εγγόνια. Χριστίνα Λαμπίρη: Τι είπε για την οικογένειά της Σχολιάζοντας την ευτυχία της, είπε: «Νιώθω ευλογία που είμαι γιαγιά. Έχω “απαγορεύσει” στα εγγονάκια μου να […]

«Πέθανε ο καημένος!» – Η στιγμή που εντοπίζουν νεκρό τον 31χρονο αστυνομικό κάτω από τα συντρίμμια
Ελλαδα

«Πέθανε ο καημένος!» – Η στιγμή που εντοπίζουν νεκρό τον 31χρονο αστυνομικό κάτω από τα συντρίμμια

Σοκ και ανατριχίλα προκαλεί το βίντεο-ντοκουμέντο που έρχεται στη δημοσιότητα και καταγράφει τη δραματική στιγμή όπου ένας εργάτης εντοπίζει νεκρό τον 31χρονο αστυνομικό, κάτω από τα συντρίμμια του κτιρίου που κατέρρευσε στο Πασαλιμάνι. Οι εργάτες που δούλευαν μαζί με τον 31χρονο Αγαθάγγελο Παπαδόπουλο, ο οποίος εργαζόταν εκτός υπηρεσίας για να συμπληρώσει τον πενιχρό μισθό του, συνειδητοποιούν ότι ο νεαρός άνδρας που […]

«Με τέτοιες καμπύλες, αν ζούσες στην Αναγέννηση, θα ήσουν είδωλο» – Έσταξε μέλι ο Μπράτης για την Μπάρκα
ShowBiz

«Με τέτοιες καμπύλες, αν ζούσες στην Αναγέννηση, θα ήσουν είδωλο» – Έσταξε μέλι ο Μπράτης για την Μπάρκα

Καλεσμένος στην εκπομπή «Πάμε Δανάη!» βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης ο Άγγελος Μπράτης. Ο γνωστός σχεδιαστής μόδας μίλησε για την ενασχόλησή του με την τηλεόραση και το GNTM, ενώ μαζί με την Δανάη Μπάρκα σχολίασαν τα νούμερα στα ρούχα, τα οποία δεν είναι για όλες τις γυναίκες. ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ «Αν έρθω στο ατελιέ, δεν θα βρω […]

close menu