Διεθνη

Στην Αυστραλία κάνει τόση ζέστη που ψήνουν αυγό σε λαμαρίνα αυτοκινήτου

Το “ψήνει ο τόπος” επιβεβαίωσε αστυνομικός στην Αυστραλία που έβαλε τηγάνι στο καπό του αυτοκινήτου και έψησε εκεί ένα τηγανητό αυγό

Ένα από τα πιο ζεστά καλοκαίρια βιώνει η Αυστραλία, με τη θερμοκρασία να ξεπερνά τους 45 C βαθμούς Κελσίου στις περισσότερες περιοχές της αχανούς χώρας. Τέτοιος είναι ο καύσωνας που μπορεί κανείς να ψήσει ένα αυγό απλά και μόνο ακουμπώντας το τηγάνι του στη λαμαρίνα του αυτοκινήτου που το έβλεπε για αρκετή ώρα ο ήλιος. Το πείραμα έκανε αστυνομικός της πόλης  Birdsville και όπως θα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί σε ελάχιστα δευτερόλεπτα είχε ένα καλοψημένο αυγό μάτι στο πιάτο του.

Όπως διαβάζουμε άλλωστε σε σχετικό θέμα του Buzzfeed, το Σάββατο οι 15 περιοχές του πλανήτη με την πιο υψηλή θερμοκρασία βρίσκονταν όλες στην Αυστραλία.

Άλλη φωτογραφία από τα social media που κέντρισε το ενδιαφέρον των χρηστών, εκείνη της σαγιονάρας ενός Αυστραλού η οποία λιώνει από την ιδιαίτερα υψηλή θερμοκρασία που επικρατεί στο οδόστρωμα.

Παράλληλα, η χώρα μαστίζεται από πυρκαγιές που καταστρέφουν δασικές και αγροτικές εκτάσεις. Περισσότεροι από 2.500 πυροσβέστες βρίσκονται σε υπηρεσία στο μέτωπο της φωτιάς. Σε ορισμένες περιοχές, όπως το Port Macquarie, Dunedoo, Mudgee, Boggabri και το Kempsey, ζητήθηκε από τους κατοίκους να εκκενώσουν τα σπίτια τους. Οι αρχές αναφέρουν πως οι θερμοκρασίες έχουν αγγίξει ύψη ρεκόρ, ακόμη πιο υψηλά και από το “Μαύρο Σάββατο” του 2009, με πυρκαγιές που στοίχισαν τη ζωή σε 173 ανθρώπους.

Εξάλλου, ένα 13χρονο αγόρι καθώς και ένας 40χρονος άνδρας συνελήφθησαν και κατηγορούνται για εμπρησμό. Οι ισχυροί άνεμοι προερχόμενοι από την έρημο της Αυστραλίας κινούνται με 75χλμ/ώρα και επιδεινώνουν την κατάσταση. Από την Παρασκευή έχουν ακυρωθεί μια σειρά από αθλητικά γεγονότα εξαιτίας των ιδιαίτερα υψηλών θερμοκρασιών, ενώ εκφράζονται φόβοι και για διακοπές στην ηλεκτροδότηση.

Πηγή

ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

To Top