Συνταγή για Παραδοσιακό Τυρόψωμο Πορταριάς
“Ένα καταπληκτικό, πανεύκολο, λιτό τυρόψωμο από την παραδοσιακή-τοπική κουζίνα του Πηλίου και συγκεκριμένα της Πορταριάς!”
Το υλικό που κάνει την διαφορά, σ’ αυτή την συνταγή για τυρόψωμο και του δίνει ιδιαίτερο χαρακτήρα είναι το πορτοκάλι!
Παραδοσιακό Τυρόψωμο Πορταριάς
ΑΠΟΔΟΣΗ: 1 (15 Μερίδες)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 5 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 40 λεπτά
ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 45 λεπτά
Υλικά
450 gr. αλεύρι φαρίνα
300 gr. τυρί φέτα
3 μεγάλα πορτοκάλια
150 ml. ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
Αλάτι
Οδηγίες
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C Κελσίου. Σε ένα μεγάλο μπωλ βάζουμε το αλεύρι και κάνουμε μια λακούβα στο κέντρο. Προσθέτουμε το αλάτι και το baking powder.
2. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τον χυμό από τα πορτοκάλια, την φέτα τριμμένη σε μικρά κομμάτια και ανακατεύουμε καλά, να ομογενοποιηθούν τα υλικά! Η ζύμη που θα πάρουμε θα είναι αρκετά σφιχτή!
3. Απλώνουμε την ζύμη σε ένα πολύ καλά λαδωμένο και αλευρωμένο ταψί, μετρίου μεγέθους!
4. Η ζύμη θα πρέπει να είναι σχετικά λεπτή. Στρώνουμε καλά την ζύμη ομοιόμορφα και αλείφουμε την επιφάνεια με λίγο ελαιόλαδο.
5. Ψήνουμε περίπου για 40 λεπτά στους 180°C Κελσίου και μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια του.
Ολες οι Ειδήσεις
- Βασίλης Κικίλιας: Αναλυτικά οι 4 άξονες του προγράμματος – «ασπίδα» για τις φυσικές καταστροφές «ΑΙΓΙΣ»
- Απάντηση κόλαφος από γυναίκα που έχασε τον άνδρα της στο «Αττικόν» στον Γιάννη Καλλιάνο
- Τζόυς Ευείδη: Έχω την εντύπωση ότι είμαι παλιά ψυχή, έχω ζήσει κι άλλες ζωές
- “Πάντα υπήρξες νικητής” : Επιτέλους αυτό που περιμέναμε, ξύπνησε ο Δημήτρης Κόκοτας
- Ανάστατοι οι Έλληνες οι τηλεθεατές: Οριστικό τέλος στον «Ιησού από τη Ναζαρέτ», Πρώτο Πάσχα που συμβαίνει αυτό στη χώρα μας
- Θεοφανία Παπαθωμά: «Μας σκοτώνουν! Δεν είναι αφρικανική σκόνη»
- «Σαν να αγόρασαν δύο πατάτες από το σούπερ μάρκετ» – Σάλος στο Ίνσταγκραμ με τα δίδυμα που απέκτησε διάσημος σχεδιαστής μόδας με τον άντρα του
- Απάντηση κόλαφος από γυναίκα που έχασε τον άνδρα της στο «Αττικόν» στον Γιάννη Καλλιάνο