Πίτσα με αφράτη ζύμη πατάτας, με ζαμπόν και τυρί στο τηγάνι!
Μια πανεύκολη συνταγή για μια υπέροχη, πρωτότυπη πίτσα με αφράτη, πεντανόστιμη ζύμηπατάτας, με γέμιση ζαμπόν και τυρί στο τηγάνι ή και στο φούρνο αν προτιμάτε. Ένα εξαιρετικό έδεσμα που είναι δύσκολο να αντισταθείς ή να αρκεστείς σε ένα μόνο κομμάτι.
Υλικά συνταγής
Για τη ζύμη πατάτας:
– 500 γρ. πατάτες120 γρ. αλεύρι1 αυγό ελαφρώς χτυπημένο
– αλάτι
– 3 κ.σ. τυρί τριμμένο πεκορίνο ή παρμεζάνα
Για τη γέμιση:
– 5 φέτες ζαμπόν
– 6 φέτες τυρί μοτσαρέλα ή έμενταλ ή τσένταρ-
– 2 κ.σ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, για βούρτσισμα της επιφάνειας
Εκτέλεση συνταγής
1. Καθαρίζετε τις φλούδες από τις πατάτες και τις βράζετε σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν καλά. Τις στραγγίζετε, τις τοποθετείτε σε μεγάλο μπολ και τις πολτοποιείτε σε πουρέ. Προσθέστε μια πρέζα αλάτι, το τριμμένο τυρί, το αυγό ελαφρώς χτυπημένο και το αλεύρι σταδιακά μέχρι να έχετε μια λεία ζύμη.
2. Παίρνετε ένα τηγάνι διαμέτρου 24 εκ. και το στρώνετε στη βάση και τα τοιχώματά του με χαρτί ψησίματος. Τοποθετείτε μέσα τη μισή ζύμη πατάτας και την απλώνετε ισομερώς, με αλευρωμένα χέρια, στη βάση του τηγανιού. Στρώνετε από πάνω τις φέτες ζαμπόν και τυριού.(βλέπε πιο κάτω φωτογραφίες με την εκτέλεση της συνταγής.)
3. Στρώνετε στο πάγκο εργασίας σας χαρτί ψησίματος, τοποθετείτε στο κέντρο της την άλλη μισή ζύμη πατάτας και με αλευρωμένα χέρια την ανοίγετε 1-2 εκ. μεγαλύτερη από τη προηγούμενη. Τη τοποθετείτε πάνω από το ζαμπόν και το τυρί και τη “σφραγίζετε” γύρω γύρω περιμετρικά με τη κάτω ζύμη, ώστε να “θωρακιστεί” καλά το τυρί και το ζαμπόν.
4. Τοποθετείτε το τηγάνι στο μάτι της κουζίνας σας, σε μέτρια φωτιά, μαζί με το χαρτί ψησίματος στο κάτω μέρος και το τηγανίζετε μέχρι να ροδοκοκκινίσει καλά από τη κάτω πλευρά.
5. Όταν είναι έτοιμο από τη κάτω πλευρά, σκεπάζετε από πάνω τη πίτσα με το δεύτερο χαρτί ψησίματος που χρησιμοποιήσατε για το επάνω μέρος που σκεπάσατε το μείγμα, και με το καπάκι τη γυρίζετε και από την άλλη πλευρά. Ψήνετε και από αυτή τη πλευρά μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Τη βγάζετε από τη φωτιά τη βουρτσίζετε με το βούτυρο και τη σερβίρετε ζεστή.
6. Εναλλακτικά: Μπορείτε, αντί να τη τηγανίσετε, να ψήσετε τη πίτσα σας σε προθερμασμένο στους 200 βαθμούς φούρνο για 15 λ ή μέχρι να ροδίσει.
Ολες οι Ειδήσεις
- Κολωνός: «Ζήσαμε μία κόλαση αλλά ευτυχώς μαμά τα καταφέραμε», λέει η αδελφή της 12χρονης
- Κατώτατος μισθός: Τρεις επιπλέον μισθούς κερδίζουν οι μισθωτοί με την αύξηση στα 830 ευρώ
- Με εσωτερική αναδιάταξη θα διευθετεί η αντικατάσταση Μπρατάκου και Παπασταύρου – «Κανένας ανασχηματισμός» λέει το Μέγαρο Μαξίμου
- Θεσσαλονίκη: Αναβλήθηκε η δίκη των 49 φοιτητών από την αστυνομική επιχείρηση στο ΑΠΘ
- Φωτιά τώρα και στη Λακωνία – Στις φλόγες ολόκληρη δασική έκταση
- Τάσος Ιορδανίδης: Ήξερα από την αρχή ότι η Θάλεια είναι η γυναίκα της ζωής μου
- Θήβα: Άντρας έβλεπε τον Άγιο Ιωάννη τον Ρώσο στον ύπνο του και έχτισε ένα πανέμορφο εκκλησάκι προς τιμήν του
- Ο πιο υπέροχος Πρίγκιπας: Ο Παύλος γεμάτος στιλ στην Αθήνα με τα πιο κομψά παπούτσια στον κόσμο