Νόστιμη και πανεύκολη τούρτα τριπλής σοκολάτας με μόνο 4 υλικά!
Μια πανεύκολη συνταγή με 4 μόνο υλικά για μια υπέροχη τούρτα τριπλής σοκολάτας. Μια τούρτα με σοκολάτες, κουβερτούρας, γάλακτος και λευκή σοκολάτα για τους λάτρεις της σοκολάτας.
Υλικά
•250 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο, σπασμένη σε κομμάτια
•275 γρ. σοκολάτα γάλακτος, σπασμένη σε κομμάτια
•300 γρ. γρ. σοκολάτα λευκή, σπασμένη σε κομμάτια
•550 γρ. κρέμα γάλακτος [200 γρ. + 200 γρ. + 150 γρ. -κάθε δόση σε διαφορετικό μπολ]
Εκτέλεση
Παίρνω μια μεγάλη μακρόστενη φόρμα του κέικ ή αντίστοιχη μικρή στρογγυλή φορμίτσα και τοποθετώ εσωτερικά με ένα μεγάλο κομμάτι από διάφανη μεμβράνη, το οποίο εφαρμόζω καλά στις γωνίες και στα τοιχώματα της φόρμας. Φροντίζω ώστε οι άκρες της μεμβράνης να εξέχουν καλά από τα χείλη της φόρμας.
Μοιράζω τα 3 είδη σοκολάτας σε 3 διαφορετικά μεγάλα μπολ. Ζεσταίνω τα πρώτα 200 γρ. κρέμα γάλακτος σε μια μέτρια κατσαρόλα, μέχρι να κάψει, χωρίς όμως να την αφήσω να πάρει βράση. Την αδειάζω στο μπολ με τη σπασμένη κουβερτούρα και ανακατεύω καλά με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι η σοκολάτα να λιώσει και να φτιάξω ένα παχύ, πυκνόρρευστο μείγμα. Το αδειάζω στη μακρόστενη φόρμα, ισιώνω την επιφάνεια και βάζω τη φόρμα στην κατάψυξη για 20 λεπτά, μέχρι να στερεοποιηθεί κάπως το μείγμα.
Ζεσταίνω τα άλλα 200 γρ. κρέμας γάλακτος και την αδειάζω στο μπολ με τη σπασμένη σοκολάτα γάλακτος. Ανακατεύω καλά, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Βγάζω τη φόρμα από την κατάψυξη και αδειάζω το λιωμένο μείγμα σοκολάτας γάλακτος επάνω στο σχεδόν στερεοποιημένο μείγμα κουβερτούρας. Ξαναβάζω τη φόρμα στην κατάψυξη για άλλα 20 λεπτά.
Τέλος ζεσταίνω τα 150 γρ. κρέμας γάλακτος που έχουν απομείνει και τη ρίχνω στο μπολ με τη σπασμένη λευκή σοκολάτα, ανακατεύοντας καλά, μέχρι η σοκολάτα να λιώσει. Βγάζω τη φόρμα από την κατάψυξη και αδειάζω τη λιωμένη λευκή σοκολάτα στην στερεοποιημένη σοκολάτα γάλακτος.
Σκεπάζω τη φόρμα με τις άκρες της διάφανης μεμβράνης που εξέχει από τα τοιχώματα και βάζω το γλυκό στο ψυγείο για 5 ώρες, μέχρι να σφίξουν καλά όλα τα μείγματα σοκολάτας και να γίνουν διακριτά μεταξύ τους στρώματα.
Όταν πρόκειται να σερβίρω, αναποδογυρίζω τη φόρμα για να ξεφορμαριστεί το γλυκό, αφαιρώ με προσοχή τη μεμβράνη και διακοσμώ την τουρτίτσα με σοκολατάκια ή ζαχαρωτά της αρεσκείας μου. Κόβω σε φέτες και σερβίρω.
Ολες οι Ειδήσεις
- Κυριάκος Μητσοτάκης: Κρίσιμη η κάλπη των Ευρωεκλογών – Είναι ένα στοίχημα για τη ΝΔ που πρέπει να κερδηθεί
- Καιρός: Σφοδρές καταιγίδες σε 7 περιοχές από σήμερα το βράδυ – Στο στόχαστρο και πάλι η Θεσσαλία
- «Η Τουρκία πλέον δεν δέχεται καμία ελληνική δραστηριότητα στο Αιγαίο», υποστήριξε ο Αντιστράτηγος Καμπουρίδης
- Επίθεση του Ισραήλ σε στρατιωτική βάση της Χεζμπολάχ
- Φρίκη: Μητέρα πλήρωσε 2.500 ευρώ για να βιάσouν και να σκοτώσouν το 5χρονο παιδάκι της
- Θλίψη για την Ελεονώρα Μελέτη: Έχασα 3.000 followers επειδή «κατέβηκα» με την Νέα Δημοκρατία
- Αναβαθμίστηκε το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού – «Επικίνδυνα φαινόμενα θα πλήξουν την περιοχή σας»
- Έλλη Κοκκίνου: Δεν έχω κάνει πλαστική, μόνο botox – Θέλω να είμαι φυσική