Εντυπωσιακα

Νεαρή γυναίκα που παραμορφώθηκε μετά από επίθεση με οξύ, σήμερα εμπνέει χιλιάδες γυναίκες σε όλο τον κόσμο

Όταν ήταν μόλις 15 χρονών, αυτή η νεαρή γυναίκα από την Ινδία είχε δεχτεί στο πρόσωπο μια τρομακτική επίθεση με οξύ που την άφησε σημαδεμένη για όλη της τη ζωή. Σήμερα, στα 27 της, και έχοντας ξεπεράσει τεράστιες προκλήσεις για να ξαναφτιάξει τη ζωή της, δίνει δύναμη σε άλλες γυναίκες που έχουν υποστεί την ίδια δεινή κατάσταση.

Το 2005, η Laxmi Saa από το Δελχί της Ινδίας ήταν μόλις 15 ετών όταν ένας άνδρας που ήθελε να την εκδικηθεί άλλαξε για πάντα τη ζωή της. Ο αδελφός ενός φίλου της, ο 32χρονος Naeem Khan, έριξε οξύ στο πρόσωπο της Laxmi όταν εκείνη απέρριψε την πρόταση γάμου που της έκανε.

Ένα πρωί, η Laxmi ήταν για ψώνια στην αγορά του Δελχί, όταν μια γυναίκα που ήταν μαζί με τον Khan έσπρωξε την Laxmi στο έδαφος και εκείνος έριξε ένα χημικό υγρό στο πρόσωπό της.

Μετά από κάποια λεπτά, ένας οδηγός ταξί την είδε και τη βοήθησε ρίχνοντας νερό στο πρόσωπό της και στη συνέχεια τη μετέφερε στο κοντινότερο νοσοκομείο. Όταν τον άκουσε να φωνάζει, «επίθεση με οξύ!» τότε κατάλαβε τι της είχε συμβεί.

«Ένιωσα σαν να έβαλε κάποιος φωτιά στο σώμα μου. Το δέρμα μου ξεκολλούσε, ήταν σαν να έσταζε από τα χέρια μου και το πρόσωπό μου.»

Μετά την καταστροφική επίθεση, έπρεπε να υποβληθεί σε 9 χειρουργικές επεμβάσεις για να επουλώσει τα εγκαύματα που είχε στο δέρμα της.

Ένιωθε απελπισμένη και ντρεπόταν ακόμα και να βγει από το σπίτι της. Αλλά κατάφερε να ξεπεράσει την ντροπή της από τότε που γνώρισε τον έρωτα της ζωής της, τον 28χρονο Alok Dixit, όταν εργαζόταν σε μια εκστρατεία για να βοηθήσει θύματα επιθέσεων με οξύ.

«Αυτός δεν ήταν σαν τους άλλους ανθρώπους στην ηλικία μου, ήταν πολύ αφοσιωμένος με την εκστρατεία κι αυτό ήταν κάτι που εκτίμησα πάνω του από την αρχή. Ποτέ δεν του το είχα πει όμως.»

Και πρόσθεσε: «Αλλά τρεις μήνες μετά τη γνωριμία μας, ένα απόγευμα καθώς δουλεύαμε, ο Alok παραδέχθηκε ότι είχε αισθήματα για μένα. Είπε ότι με είχε ερωτευθεί για το θάρρος και το πνεύμα μου.»

Το ζευγάρι έχει αποκτήσει ένα παιδί, τη μικρή Pihu, η οποία γεννήθηκε το 2014. Οι γονείς της Laxmi, στην αρχή ανησυχούσαν ότι το παιδί θα φοβόταν την εμφάνιση της μητέρας του, αλλά οι φόβοι αυτοί έχουν από καιρό εξαφανιστεί από το μυαλό τους.

Η Laxmi σήμερα λέει ότι θα μοιραστεί την τρομακτική της ιστορία με την κόρη της μόνο αν εκείνη τη ρωτήσει.

Εξέφρασε επίσης την έκπληξή της στο να γίνει μητέρα: «Ποτέ δεν φανταζόμουν ότι θα γινόμουν μητέρα. Είναι ένα δώρο της φύσης που μου έφερε τεράστια ευτυχία. Τη βλέπω και σκέφτομαι “πώς μπορεί κάτι τόσο όμορφο να είναι κόρη μου;” Είναι μια ευτυχία που ποτέ δεν πίστευα ότι θα ένιωθα!»

Τόσο η Laxmi όσο και ο Alok συνεχίζουν να βοηθούν τα θύματα επιθέσεων με οξύ. Μέσω υποβολής αναφορών, έχουν βοηθήσει στην προώθηση της νομοθεσίας για τον περιορισμό της πώλησης οξέος.

Είχε, επίσης, προσκληθεί στην Ουάσιγκτον για να παραστεί στα Διεθνή Βραβεία Γυναικείου Θάρρους που παρουσιάστηκαν από την τότε Πρώτη Κυρία της Αμερικής, τη Michelle Obama, όπου η Laxmi τιμήθηκε για τη συμμετοχή της στην προώθηση της δικαιοσύνης, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ισότητας των γυναικών.

Μετά την επιστροφή της στην Ινδία, της προτάθηκε να συμμετάσχει σε τηλεοπτική συζήτηση που ήταν αφιερωμένη στα θύματα επιθέσεων με οξύ στο κανάλι News Express της Ινδίας.

Η αφοσίωση του ζευγαριού στις γυναίκες που έχουν υποστεί αυτή την αφάνταστη ταλαιπωρία είναι αξιοθαύμαστη και δίνει ένα μήνυμα δύναμης και αισιοδοξίας σε όλους μας.

διαφορετικό

ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

To Top