ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ

Μωρό στην Ινδία γεννήθηκε με ένα δεύτερο κεφάλι κολλημένο στο στομάχι του

Στην πόλη Jahazpur της Ινδίας, μια 21χρονη γυναίκα πήγε μόνη της στο νοσοκομείο Ram Snehi, όταν ένιωσε έναν έντονο πόνο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της. Όταν έκανε το υπερηχογράφημα, οι γιατροί την ενημέρωσαν ότι περίμενε δίδυμα. Στο τέλος της εγκυμοσύνης της, όμως, το ιατρικό προσωπικό είδε στη γέννα μια εκπληκτική ιατρική ανωμαλία.

Αυτό το μικρό κορίτσι (που δεν έχει ακόμα ονομαστεί από τη μητέρα της) γεννήθηκε με καισαρική τομή, και είχε ένα ολόκληρο κεφάλι κολλημένο στο στομάχι της. Επίσης, ένα μικρό χέρι μεγάλωνε από το στήθος αυτού του νεογέννητου. Την περασμένη εβδομάδα, το μωρό μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο JK Lone στην Τζαϊπούρ, και μια ομάδα χειρουργών δούλεψε σκληρά για να σώσει τη ζωή του.

Ο Δρ. Pravin Mathur, ο οποίος είναι ο επικεφαλής των παιδιατρικών χειρουργικών επεμβάσεων στο Νοσοκομείο JK Lone, λέει ότι το επιπλέον κεφάλι είναι ένα πολύ σπάνιο παράδειγμα ενός παρασιτικού δίδυμου, και αποκάλυψε ότι όταν το έμαθαν, οι νέοι γονείς (που εργάζονται σε ένα αγρόκτημα) ήταν πεπεισμένοι ότι θα χάσουν το πρώτο τους παιδί, με τον 24χρονο πατέρα του παιδιού να επιμένει ότι η υγεία της μητέρας είχε προτεραιότητα σε σχέση με εκείνη του μωρού.

«Αυτή είναι μια από τις πιο σπάνιες περιπτώσεις παρασιτικών διδύμων. Οι γονείς μας είπαν ότι η μητέρα είχε υποβληθεί σε υπερηχογράφημα και σε άλλες εξετάσεις, αλλά δεν είχαν ενημερωθεί για την ύπαρξη ενός υπανάπτυκτου δίδυμου. Είχαν συγκλονιστεί όταν είδαν το μωρό. Έπρεπε να τους πείσουμε να μας δώσουν τη συγκατάθεσή τους για να προχωρήσουμε στη χειρουργική επέμβαση για να σώσουμε τη ζωή της κόρης τους.»

Οι χειρουργοί δήλωσαν ότι το παρασιτικό δίδυμο έπαιρνε αίμα από την αδελφή του, και ότι αν δεν το αφαιρούσαν, το μωρό δεν θα έπαιρνε τα θρεπτικά συστατικά που απαιτούνταν για την υγιή ανάπτυξή του. Στις 26 Απριλίου, το νεογέννητο ταξίδεψε πάνω από 300 μίλια από την Jahazpur στην Jaipur για μια σωτήρια επέμβαση για την αφαίρεση του παρασιτικού διδύμου, και ο Δρ. Mathur αποκάλυψε η επέμβαση ήταν επιτυχής.

«Μετά από άμεση συνεννόηση με την ομάδα των ακτινολόγων και την υποστήριξη από επίκουρους καθηγητές, θα αφαιρεθεί επιτυχώς το κεφάλι από το υγιές παιδί.»

Μετά την επιτυχή χειρουργική επέμβαση, το μωρό αναρρώνει καλά και θηλάζει. Το νοσοκομείο, επίσης, αρνήθηκε αμοιβή για τη γέννηση και τη χειρουργική επέμβαση της νέας αυτής οικογένειας. Τα παρασιτικά δίδυμα συμβαίνουν όταν ένα έμβρυο παράγει δίδυμα, αλλά στη μήτρα, τα δύο μωρά δεν διαχωρίζονται καθώς αναπτύσσονται.

Η διαδικασία είναι παρόμοια με εκείνη των σιαμαίων δίδυμων, αλλά η κύρια διαφορά σε αυτή την περίπτωση είναι ότι στα παρασιτικά δίδυμα, μόνο το ένα από τα έμβρυα αναπτύσσεται πλήρως, ενώ το άλλο τρέφεται από τις σωματικές λειτουργίες του ανεπτυγμένου παιδιού. Μια παρόμοια περίπτωση εμφανίστηκε στην Ακτή του Ελεφαντοστού, όπου ένα μωρό 11 μηνών που ονομάζεται Dominique επέστρεψε στους γονείς του μετά από μια επιτυχημένη χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση του παρασιτικού δίδυμου του, του οποίου τα πόδια και η μέση αναπτύσσονταν στο πίσω μέρος του σώματος της Dominique.

Ευτυχώς, και σε αυτήν την περίπτωση όλα πήγαν καλά, και είμαστε πολύ χαρούμενοι που η μικρή είναι σώα και αβλαβής μετά την δοκιμασία της.

διαφορετικό

ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

To Top