Μμμμ.. τηγανιτά μήλα με γεύση όνειρο!
Υλικά
- Μήλα κόκκινα 5-6 τεμ.
- Αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ 2 φλυτζάνια του τσαγιού
- Μπέικιν πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ 2 1/2 κουταλάκια του γλυκού
- Αλάτι 1 πρέζα
- Ζάχαρη 1 1/2 κουταλιά της σούπας
- Γάλα 1 φλυτζάνι του τσαγιού
- Αυγά 2 τεμ.
- Κονιάκ 1 σφηνάκι
- Μαργαρίνη ή βούτυρο άφθονο για το τηγάνισμα
Οδηγίες
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το baking powder σε ένα μπολ, προσθέτουμε την ζάχαρη και το αλάτι.Χτυπάμε με το μίξερ τα αυγά με το γάλα και ρίχνουμε το μείγμα αυτό μέσα στο μπολ με το αλεύρι, τα ανακατεύουμε όλα πολύ καλά μέχρι να αναμειχθούν και να γίνει ένας χυλός λείος. Καθαρίζουμε τα μήλα και βγάζουμε τα κουκούτσια, τα κόβουμε σε φέτες περίπου 1 εκατοστό και τις ραντίζουμε με το κονιάκ. Σε ένα τηγάνι βάζουμε άφθονη μαργαρίνη ή βούτυρο να κάψει, βουτάμε τις φέτες από τα μήλα μέσα στο χυλό και από τις 2 πλευρές και τις βάζουμε στο τηγάνι να τις τηγανίσουμε. Μόλις είναι έτοιμες τις βάζουμε σε μια πιατέλα με απορροφητικό χαρτί. Σερβίρουμε σε άλλη πιατέλα και μπορούμε να συνοδεύσουμε με μέλι, κανέλα ή ζάχαρη.
Ολες οι Ειδήσεις
- Η Αθήνα ετοιμάζεται να στείλει συστοιχία «Crotale» για την κάλυψη της αεράμυνας του Παρισιού στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024
- Βασίλης Κικίλιας: «Οι πυροσβέστες μας δίνουν από τώρα σκληρή μάχη – Περισσότερες από 70 οι πυρκαγιές καθημερινά
- Πρόγνωση καιρού για Μεγάλη Εβδομάδα και Πάσχα: «Αρχίζει με καλοκαιρία και σκόνη»
- «Εκτός εαυτού» η Ελληνική Λύση με τις δηλώσεις Ιερώνυμου: «Νομίζαμε στην αρχή ότι τις έκανε ο Παύλος Μαρινάκης»
- Πέτρος Ξεκούκης: «Έζησα θαύμα σε μετωπική σύγκρουση, είδα έναν ρασοφόρο να με τραβάει από το χέρι»
- Έριξε το Instagram η Μπάρκα με την απαράμιλλη γοητεία της – Παραμιλούν όλοι για χάρη της
- Δ. Καλλιάνος: «Η Ελλάδα δεν είναι κράτος πρόνοιας όπως μας λένε – Έχουν διαλυθεί τα πάντα»
- Ξέσπασε η Έφη Παπαθεωδόρου για τον Κασσελάκη: «Είναι ένας οχυράνθρωπος, μην με ρωτάτε για αυτόν»