Εντυπωσιακα

Μετά από 100 χειρουργεία, επιζήσασα από τρομερό αεροπορικό δυστύχημα, αποφοίτησε στο πανεπιστήμιο και τραγουδά στο «Αμερική έχεις Ταλέντο»

Αυτή η νεαρή κοπέλα είχε τραυματιστεί σοβαρά σε ένα αεροπορικό δυστύχημα, και έκτοτε έχει υποστεί πάνω από 100 χειρουργικές επεμβάσεις για να κρατηθεί στη ζωή. Η περιπέτειά της, όμως, την έκανε δυνατή. Με την ακούραστη θέλησή της κατάφερε να αποφοιτήσει με άριστα από τη σχολή της και να δηλώσει συμμετοχή στο «Αμερική έχεις ταλέντο».

Το 2005, η Kechi Okwuchi από την Pearland του Τέξας πετούσε από την Abuja, την πρωτεύουσα της Νιγηρίας για το Port Harcourt. Κατά τη διάρκεια της πτήσης της, μια βλάβη προκάλεσε τη συντριβή του αεροσκάφους στο διεθνές αεροδρόμιο του Port Harcourt, σκοτώνοντας 107 ανθρώπους. Πέθαναν σχεδόν όλοι οι επιβαίνοντες, ένας εκ των οποίων ήταν στενός φίλος της Kechi. Η Kechi ήταν μόλις 1 από τα 2 άτομα που επέζησαν από τη συντριβή του αεροσκάφους.

Η Kechi υποβλήθηκε σε σχεδόν 100 χειρουργικές επεμβάσεις για την αποκατάσταση του δέρματός της. Ήταν μια επίπονη διαδικασία, αλλά η Kechi λέει ότι η αγάπη και η υποστήριξη των αγαπημένων της, την βοήθησαν να τα καταφέρει.

«Οι φίλοι και η οικογένειά μου να με στήριξαν πάρα πολύ,» έγραψε στο blog της. «Η αγάπη τους, η σωματική και συναισθηματική παρουσία τους και οι προσευχές τους με βοήθησαν να φτάσω εδώ που είμαι τώρα.»

Το ατύχημα δεν στάθηκε εμπόδιο στη ζωή της Kechi. Μπήκε στο κολέγιο και ολοκλήρωσε τις σπουδές της με επιτυχία.

“Μέχρι στιγμής, μπορώ να πω ειλικρινά ότι το κολέγιο ήταν μια πολύ καλή εμπειρία για μένα. Ήταν μια διαφορετική εμπειρία σε σχέση με το σχολείο, γιατί μάθαινα πράγματα που με ενδιέφεραν πραγματικά,” έγραψε.

Η Kechi ήταν άριστη φοιτήτρια, πήρε 6 ακαδημαϊκές διακρίσεις και ήταν η καλύτερη στο τμήμα των οικονομικών.

Παρά το γεγονός ότι η εμφάνισή της τραβούσε την προσοχή των άλλων ανθρώπων, η Kechi καταφέρνει να αντιμετωπίζει τα αδιάκριτα βλέμματα με μια θετική στάση.

“Δεν δίνω σημασία, τι να κάθομαι να εξηγώ; Θα κάθομαι να λέω στον καθένα που με κοιτάει στο δρόμο ότι κάηκα; Άλλωστε ο άνθρωπος είναι από τη φύση του περίεργο ον,” είπε. “Γι ‘αυτό δεν δίνω σημασία σε όποιον με κοιτάζει περίεργα.”

“Νομίζω ότι η θετική μου στάση διευκολύνει τους άλλους να μου φέρονται φυσιολογικά, το οποίο είναι κάτι που εκτιμώ πολύ.”

Η Kechi είναι μια γενναία ψυχή. Η εμφάνισή της δεν την εμπόδισε να πετύχει τους στόχους που έθεσε στον εαυτό της. Έτσι, όταν είπε ότι θα συμμετάσχει στο «Αμερική έχεις Ταλέντο,» δεν έμεινε στα λόγια αλλά το έκανε κιόλας.

Στις 13 Ιουνίου, τραγούδησε ένα τραγούδι του Ed Sheeran, το Thinking out Loud στο Αμερική έχεις Ταλέντο. Η Kechi είπε ότι η μουσική είναι κάτι ξεχωριστό γι’ αυτήν. «Ξαπλωμένη στο κρεβάτι του νοσοκομείου μη μπορώντας να κουνηθώ, η μουσική ήταν η διαφυγή μου. Μου έκανε πολύ καλό.. είπε.

Το παράδειγμα της Kechi μας δείχνει πως μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους μας ό,τι κι αν συμβεί στη ζωή μας. Αυτό που μετράει περισσότερο είναι αυτό που είναι μέσα μας, στην καρδιά και την ψυχή μας. Δεν έχει σημασία η εξωτερική μας εμφάνιση, αλλά η λάμψη που βγαίνει από μέσα μας.

Υπενθυμίζοντας το ατύχημά της, η Kechi είπε, «Αυτό που συνέβη σε μένα ήταν φρικτό, αλλά αρνούμαι να το αφήσω να με κυριεύσει. Αντίθετα, αντλώ δύναμη από αυτό.»

διαφορετικό

ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

To Top