Ελλαδα

Κατέβασαν ανήλικο παιδί από τον Προαστιακό επειδή του έλειπαν 10 λεπτά για εισιτήριο

Για την αυστηροποίηση των κανόνων στον Προαστιακό της Πάτρας έχουν γραφτεί πολλά το τελευταίο χρονικό διάστημα. Όμως κανένας δεν περίμενε πως η αυστηρότητα με σκοπό τις εισπράξεις, θα εξαντληθεί πάνω σε έναν μαθητή 14,5 ετών επειδή του έλειπαν δέκα λεπτά για να καλύψει την τιμή του εισιτηρίου, ούτε ότι θα τον κατέβαζαν από το τρένο εξαιτίας αυτής της… θηριώδους έλλειψης του δεκαλέπτου σε συνάρτηση με τα νέα μέτρα περί εισιτηρίων.

Το παιδί επιβιβάστηκε χθες το πρωί (Σάββατο 17/04) στον προαστιακό στην Πάτρα  με κατεύθυνση το  Ρίο. Μόλις ανέβηκε στο τρένο ο ελεγκτής, ο μαθητής συνειδητοποίησε πως δεν είχε ένα ευρώ αλλά 90 λεπτά και έτσι δεν μπορούσε να αγοράσει εισιτήριο.

Όταν το είπε στον ελεγκτή, εκείνος του απάντησε πως θα πρέπει να κατέβει στην επόμενη στάση, η οποία ήταν η στάση της Αγυιάς.  Ο νεαρός δεν ήξερε την περιοχή και τηλεφώνησε στην μητέρα του προκειμένου να ζητήσει βοήθεια. Εκείνη πανικοβλήθηκε και έσπευσε να τον παραλάβει.

Μόλις η κ. Βιβιάννα Θεοδωρακοπούλου, έμαθε τι ακριβώς συνέβη έγινε έξαλλη. Δηλώνει  αποφασισμένη να κινηθεί νομικά για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο, ενώ έχει στείλει όπως αναφέρει ήδη επιστολή στον πρωθυπουργό.

Αυτό που δεν έχει ακόμη αποσαφηνιστεί είναι εάν ο μαθητής κατέβηκε από το τρένο εξαιτίας του δεκαλέπτου το οποίο δεν του επέτρεψε να πάρει εισιτήριο, ή λόγω του γεγονότος ότι δεν κόβονται πια εισιτήρια μέσα στο τραίνο, οπότε έχουμε να κάνουμε με τα αναμενόμενα παρατράγουδα του νέου συστήματος. 

Υπενθυμίζουμε πως η νέα διοίκηση εξ Ιταλίας, άλλαξε την πολιτική έκδοσης των εισιτηρίων.

Οι αλλαγές συνίστανται στον τερματισμό της δυνατότητας αγοράς εισιτηρίων μέσα στο τρένο και στην υποχρέωση των χρηστών του να προμηθεύονται είτε ειδική μηνιαία κάρτα διαδρομών, αξίας 25 ευρώ, είτε εισιτήρια από τα εκδοτήρια.

Σε αντίθετη περίπτωση και αφού ο χρήστης εντοπιστεί εντός του τρένου χωρίς εισιτήριο, τότε θα αγοράζει εισιτήριο εκείνη τη στιγμή, όπως πριν, αλλά θα πληρώνει και επιπλέον πρόστιμο αξίας 10 ευρώ!

Προφανέστατα, ο 14 χρονος δεν μπορούσε να αγοράσει και μιας και ήταν ανήλικος, είπαν να μην του κόψουν πρόστιμο, αλλά να τον κατεβάσουν και να… λύσουν το πρόβλημα.

ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

To Top