Εντυπωσιακα

Πατέρας έφτιαξε μόνος του ένα δρόμο 8 χιλιομέτρων με τσεκούρι και λοστό για να τον επισκέπτονται συχνότερα τα παιδιά του

Ένας Ινδός έφτιαξε ένα δρόμο 8 χιλιομέτρων με τσεκούρι και λοστό, έτσι ώστε τα παιδιά του, που ζουν μακριά από το σπίτι του λόγω σχολείου, να μπορούν να τον επισκέπτονται πιο συχνά.

Ο 45χρονος  Jalandhar Nayak, ζει σε ένα απομακρυσμένο χωριό στην Orissa της Ινδίας, περίπου 10 χιλιόμετρα από το οικοτροφείο που ζουν οι τρεις γιοι του.

Τα αγόρια του, όμως, χρειάζονται τρεις ώρες για να τον επισκεφθούν επειδή πρέπει να περάσουν από πέντε λόφους.

Jalandhar Nayak used only a pick axe and a crow bar to build the road for his children to visit him

Τα τελευταία δύο χρόνια, ο 45χρονος ξεκινούσε κάθε πρωί με τα εργαλεία του και ξόδευε μέχρι και οκτώ ώρες την ημέρα κόβοντας βράχους και αφαιρώντας ογκόλιθους.

Τοπικοί αξιωματούχοι αναγνώρισαν το επίτευγμά του και δήλωσαν ότι θα ολοκληρώσουν το υπόλοιπο τμήμα του δρόμου, κάτι που όπως είπε ο Nayak ότι τον έκανε «πολύ χαρούμενο», σύμφωνα με το BBC.

Επίσης, θα πληρωθεί για το έργο που έχει ήδη κάνει, ενώ ο δρόμος που έφτιαξε είναι τόσο καλός ποιοτικά που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από αυτοκίνητα.

Μόλις ολοκληρωθεί ο δρόμος, θα συνδεθεί το χωριό του κ. Nayak με την πόλη όπου βρίσκεται το σχολείο.

Ο κ. Nayak, ο οποίος δεν πήγε ποτέ στο σχολείο, δήλωσε στα τοπικά ΜΜΕ ότι ελπίζει οι γιοι του να μπορέσουν να πηγαίνουν στο σπίτι τους πιο συχνά τα Σαββατοκύριακα ή τις αργίες μόλις ολοκληρωθεί ο δρόμος.

The 45-year-old, who works as a vegetable seller, ensured that no tree was cut down while making his road 

“Τα παιδιά μου δυσκολεύονται να περπατήσουν στο στενό και πετρώδες μονοπάτι ενώ πηγαίνουν στο σχολείο τους,” είπε ο πατέρας στην Kalinga TV.

“Συχνά τους έβλεπα να σκοντάφτουν στις πέτρες και αποφάσισα να χαράξω ένα δρόμο μέσα από το βουνό για να μπορούν να περπατάνε ελεύθερα.”

Ο κ. Nayak ζήτησε επίσης από την κυβέρνηση να παράσχει ηλεκτρική ενέργεια και πόσιμο νερό στο χωριό του.

Είπε ότι δεν είχε ζητήσει ούτε έλαβε καμία βοήθεια από τοπικούς φορείς, οι οποίοι έμαθαν για το τι έκανε τον προηγούμενο μήνα, όταν παρουσιάστηκε σε ένα τοπικό ενημερωτικό δελτίο.

Ο κ. Nayak συγκρίθηκε με τον Dashrath Manjhi, ο οποίος μετά από 22 χρόνια καθημερινής δουλειάς χώρισε στη μέση ένα βουνό λόγω του θανάτου της γυναίκας του.

Ο φτωχός εργάτης από την Ινδία ξεκίνησε το έργο του όταν η γυναίκα του, η Falguni, πέθανε το 1959 επειδή δεν μπόρεσε να μεταφερθεί στο γιατρό μετά από ένα ατύχημα που είχε.

διαφορετικό

ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

To Top