Εντυπωσιακα

Η ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ ιστορία ενός 5χρονου κοριτσιού που πάσχει από ΑΥΤΙΣΜΟ και της μικροσκοπικής γατούλας της !!

thula-therapy-cat-autistic-artist-iris-grace-14

Μπορεί να έχουμε ξαναγράψει για τη μικρή αυτιστική Iris Grace, η οποία έχει γίνει διάσημη με τα έργα ζωγραφικής της. Φαίνεται όμως πως ανακαλύψαμε κάτι ακόμα: έχει μια μικρή γάτα την Thula, τη γάτα της!

Η Thula είναι μια γάτα Maine Coon, ηλικίας ενός έτους και όπως οι περισσότερες της ράτσας της είναι πανέξυπνη και τρυφερή. Η μητέρα της μικρής Iris δηλώνει ενθουσιασμένη πως η γατούλα έχει μειώσει τα άγχη της μικρής κόρης της και την κρατάει ήρεμη. Μάλιστα, την βοηθάει να γίνει πιο κοινωνική, αφού η μικρή δείχνει να απολαμβάνει να μιλάει στη γάτα της. Στο παρελθόν είχε ψάξει για κατοικίδια για την κόρη της που θα μπορούσαν να της προσφέρουν λίγη παρέα, ανάλογη των προσδοκιών της αλλά δεν τα κατάφερε. Φαίνεται πως με την Thula, όμως, γίνεται δουλειά…

thula-therapy-cat-autistic-artist-iris-grace-27

Η μητέρα διαβεβαιώνει πως η γάτα συμπαραστέκεται συνεχώς στη μικρή. Θέλει να συμμετέχει σε όλες τις δραστηριότητές της: γλυπτική, ζωγραφική, παζλ και ποδήλατο, αλλά το κυριότερο είναι πως έχει αδυναμία στην κόρη της. Και η Iris το αναγνωρίζει και μάλιστα αρχίζει σιγά σιγά να ανοίγεται, όπως επιδιώκουν και οι γονείς της.

thula-therapy-cat-autistic-artist-iris-grace-29

thula-therapy-cat-autistic-artist-iris-grace-3

Η Iris έχει ανακαλύψει τρόπους να εκπαιδεύει την γάτα της και μάλιστα δεν σταματάει να της ζητάει να κάτσει. Κάτι που το γατάκι φαίνεται να είναι πρόθυμο να μάθει, αφού του το ζητάε

thula-therapy-cat-autistic-artist-iris-grace-14

Τα πράγματα καλυτέρευσαν ακόμα και…στη μπανιέρα: η μικρή Iris αντιπαθούσε τη διαδικασία του λουσίματος αλλά από τότε που άρχισε να δένεται με την Thula, έγινε ένα ακόμα αγαπημένο της παιχνίδι!

thula-therapy-cat-autistic-artist-iris-grace-15

Της είναι πιο εύκολο να ξυπνήσει το πρωί και μάλιστα είναι πιο ενεργητική. Δέχεται ακόμα και αλλαγές στο καθιερωμένο τους δρομολόγιο με το ποδήλατο, αρκεί φυσικά να έχει τη γατούλα της μαζί!

thula-therapy-cat-autistic-artist-iris-grace-20

Η μητέρα δηλώνει ικανοποιημένη πως οι ιστορίες που είχε ακούσει για την θεραπευτική δύναμη των κατοικιδίων τελικά ισχύουν και για την κόρη της, παρά το γεγονός πως οι ειδικοί αποτρέπουν αυτή την τακτική…

thula-therapy-cat-autistic-artist-iris-grace-2

Νωρίτερα, είχαν δοκιμάσει να πάρουν σκύλο ή να παρακολουθήσουν μερικά άλογα με τη μικρή…

thula-therapy-cat-autistic-artist-iris-grace-16

…αλλά η υπερκινητικότητα αυτών των ζώων προκαλούσε παραπάνω άγχος στη μικρή και τα πράγματα γίνονταν χειρότερα.

thula-therapy-cat-autistic-artist-iris-grace-12

Δοκίμασαν ακόμα και με μια γάτα διαφορετικής ράτσας, αλλά η κόρη της δεν έδειξε κανένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον…όπως και η γάτα!

thula-therapy-cat-autistic-artist-iris-grace-7

Η μητέρα είχε αρχίσει να απογοητεύεται και ήταν έτοιμη να παρατήσει τα πειράματα με τα κατοικίδια…

thula-therapy-cat-autistic-artist-iris-grace-6

Τότε, ο θείος της μικρής τους ανέθεσε να προσέχουν τη γάτα της κοπέλας του για τα Χριστούγεννα. Ήταν μια όμορφη Σιβηριανή γάτα και το κοριτσάκι έδειξε πραγματικό ενδιαφέρον γι’ αυτήν.

thula-therapy-cat-autistic-artist-iris-grace-9

“Κατάλαβα ότι τόσο καιρό απλά έψαχνα με λάθος τρόπο!”, λέει η μητέρα.

thula-therapy-cat-autistic-artist-iris-grace-13

Η Thula μπορεί να μην είναι εκπαιδευμένη γάτα για να θεραπεύει τα άγχη παιδιών όπως η Iris, αλλά η μητέρα την έχει εκπαιδεύσει κατάλληλα ώστε να μπορεί να μένει μαζί τους και να φοράει λουράκι.

thula-therapy-cat-autistic-artist-iris-grace-8

Το κολλάρο και το λουράκι είναι για την ασφάλεια του ίδιου του ζώου. Είναι σημαντικό να το παίρνουν μαζί τους στη βόλτα με το ποδήλατο. Το κρατάνε στο καλαθάκι, αλλά για να είναι σίγουρες ότι δεν θα τρομάξει με τα αυτοκίνητα, της το φοράνε!

thula-therapy-cat-autistic-artist-iris-grace-5

thula-therapy-cat-autistic-artist-iris-grace-19

thula-therapy-cat-autistic-artist-iris-grace-21

thula-therapy-cat-autistic-artist-iris-grace-24

thula-therapy-cat-autistic-artist-iris-grace-18

thula-therapy-cat-autistic-artist-iris-grace-23

thula-therapy-cat-autistic-artist-iris-grace-28

διαφορετικό 

ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

To Top