Ενδιαφεροντα

Οι γυναίκες που έχουν σχέση με παντρεμένους δεν είναι θύματα. Είναι επιλογή τους!

Ήμασταν μικρές και καταλάβαινα ότι ήταν αφελής. Θεωρούσε ότι ήταν το θύμα σε όλη αυτή την κατάσταση. Μετά από χρόνια βρήκε έναν άντρα τον οποίο παντρεύτηκε στη συνέχεια και σταμάτησα να πιστεύω ότι οι γυναίκες που κοιμούνται με παντρεμένους είναι θύματα.

Όταν ήμουν 20 ετών είχα περάσει αρκετές νύχτες δίπλα σε μια φίλη μου που έκλαιγε, γιατί ανακάλυψε ότι ο άντρας της ζωής της ήταν παντρεμένος. Ναι ήταν η ερωμένη του.

Μπορεί ο τύπος να μην φορούσε βέρα και δεν της είχε κάνει καθόλου εντύπωση, ότι βρισκόντουσαν μόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας. Όταν τον ρώτησε ευθέως, της είπε ότι η οικογενειακή του κατάσταση του είναι περίπλοκη, γιατί και εκείνος αλλά και η γυναίκα του ήξεραν ότι δεν ήταν ερωτευμένοι πια και πως θα χώριζε όταν τα παιδιά θα ξεκινούσαν το σχολείο μπλα μπλα μπλα.Όταν πέρασαν οι μήνες, εκείνος παρέμεινε παντρεμένος γιατί η «σατανική» γυναίκα του, δεν του έδινε διαζύγιο. Η φίλη μου όμως, ήταν ακόμα η ερωμένη του και δεν άντεχα να την βλέπω σε αυτή την κατάσταση.

Ήμασταν μικρές και καταλάβαινα ότι ήταν αφελής. Θεωρούσε ότι ήταν το θύμα σε όλη αυτή την κατάσταση. Μετά από χρόνια βρήκε έναν άντρα τον οποίο παντρεύτηκε στη συνέχεια και σταμάτησα να πιστεύω ότι οι γυναίκες που κοιμούνται με παντρεμένους είναι θύματα.

Φταίει εκείνος ή εφόσον μένει με τη θέληση της φταίει και αυτή;

Σύμφωνα λοιπόν με την ψυχολογία, η ερωμένη αναπτύσσει μια συμπεριφορά κατά την οποία ελκύεται από κάποιον, ο οποίος βρίσκεται ήδη μέσα σε μια σχέση. Κατά τη διάρκεια μιας έρευνας ζήτησαν από τους συμμετέχοντες να περιγράψουν τον ιδανικό τους σύντροφο και μέσω του ηλεκτρονικού υπολογιστή θα έπαιρναν τα αποτελέσματα με τους προτεινόμενους συντρόφους. Στους μισούς τα αποτελέσματα ήταν ότι είναι ελεύθεροι και στους άλλους μισούς ότι η αδερφή ψυχή τους βρίσκεται ήδη σε μια άλλη σχέση.

Έπειτα λοιπόν ήρθε η επίμαχη ερώτηση, εφόσον γνωρίζουν ότι το πιθανό ταίρι τους είναι δεσμευμένο, θα τις ενδιέφερε να τον πλησιάσουν; Το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό, καθώς οι γυναίκες εξέφρασαν μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τους  δεσμευμένους, παρά για τους ελεύθερους. Το 59% ενδιαφέρθηκε για κάποιον ελεύθερο, ενώ το 90%(!), για κάποιον που είναι ήδη παντρεμένος. Οι άντρες από την άλλη δεν έδειξαν την ίδια προτίμηση. Τι είναι πιο περίεργο από τα δύο τελικά;

Τι είναι αυτό λοιπόν που οδηγεί μια γυναίκα να γίνει ερωμένη; Είναι η έλλειψη εμπιστοσύνης; Υπάρχει η εντύπωση ότι αν κάποιος δείξει ενδιαφέρον εκείνη δεν έχει άλλη επιλογή από το να κάνει κάτι μαζί του, γιατί δεν ξέρει πότε θα της ξαναδοθεί η ευκαιρία να είναι με κάποιον; Μερικές γυναίκες θεωρούν ότι δεν κάνουν κάτι κακό.

Όλο λοιπόν το επιστημονικό ενδιαφέρον για την απιστία είναι εντυπωσιακό, τι γίνεται όμως στην καθημερινή ζωή; Τι είναι αυτό που κάνει μια γυναίκα να πέσει στην αγκαλιά ενός παντρεμένου;Στην πραγματικότητα υπάρχουν αρκετοί παράγοντες που μπορεί να την οδηγήσουν σε μια τέτοια πράξη:

Αποτελεί πρόκληση: Θέλει να δεί αν μπορεί να το κάνει.

Ασφάλεια: Αν εκείνος την απορρίψει, θα είναι λόγω της γυναίκας του και όχι γιατί δεν την θέλει πραγματικά.

Είναι ήδη δοκιμασμένος: Η γυναίκα του τον διάλεξε για κάποιον λόγο, σίγουρα θα είναι καλός.

Λατρεμένο το απαγορευμένο: Πολλές γυναίκες θέλουν αυτό που δεν έχουν.

Ο φόβος της δέσμευσης: Όταν κάποιος είναι παντρεμένος ξέρεις ότι δεν θα σου ζητήσει κάτι παραπάνω.

Τι σημαίνουν λοιπόν όλα αυτά; Η δική μου άποψη, χωρίς να είναι επιστημονική, δείχνει ότι μερικές φορές όταν μας λείπει κάτι μπορεί να υπάρχει χωρίς να μας δεσμεύει. Αυτό που δεν μας δείχνουν οι έρευνες, είναι ότι και οι ίδιοι οι άντρες αφήνουν τους εαυτούς τους διαθέσιμους σε διάφορες προκλήσεις.

Πόσοι από αυτούς δεν ξέχασαν εντελώς «τυχαία» εκείνη τη στιγμή ότι είναι παντρεμένοι;  Ή ακόμα χειρότερα πόσοι δεν ήταν εκείνοι που όταν η γυναίκα τους ανακάλυψε την απιστία τους, της ορκίστηκαν ότι δεν θα το ξανακάνουν ποτέ.Έχουν περάσει πολλά χρόνια από όταν παρηγορούσα τη φίλη μου για τον παντρεμένο έρωτα της ζωής της. Τώρα παρηγορώ αρκετές φίλες που οι άντρες τους έχουν παράλληλες σχέσεις.

Αρκετές από εκείνες έχουν διαβάσει τις ίδιες έρευνες με εμένα και άλλες έχουν συμφιλιωθεί με την ιδέα.Είμαστε πλέον σε ηλικία να καταλάβουμε ότι οι γυναίκες που επιλέγουν να έχουν σχέση με παντρεμένους άντρες ΔΕΝ είναι θύματα.

Πηγή: http://www.yourtango.com

ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

To Top