Εντυπωσιακα

Γυναίκα έσπρωξε το καροτσάκι του τετραπληγικού συντρόφου της σε μαραθώνιο 42 χιλιομέτρων

Ένας άνδρας που έμεινε παράλυτος από τους ώμους κάτω μετά από ένα ατύχημα στο μπάσκετ έχει ολοκληρώσει τον μαραθώνιο της Βοστώνης με την πολύτιμη βοήθεια της φίλης του.

Ο 30χρονος Matt Wetherbee, ήταν σε αναπηρικό καροτσάκι τα τελευταία δύο χρόνια, μετά το ατύχημα που κατέστρεψε το πάνω μέρος της σπονδυλικής του στήλης, λίγες ημέρες πριν κάνει πρόταση γάμου στην επί πέντε χρόνια κοπέλα του Kaitlyn Kiely.

Μετά το ατύχημα υποβλήθηκε σε εκτεταμένες θεραπείες με την ελπίδα να μπορέσει κάποια μέρα να σταθεί ξανά στα πόδια του και να χρησιμοποιήσει τα δύο του χέρια για να κάνει την πρόταση στην Kaitlyn, η οποία τον βοήθησε να προσαρμοστεί στη νέα του ζωή.

Ο Kaitlyn Kiely, 30 ετών, απεικονίζεται πιέζοντας τον φίλο της Matt Wetherbee, 30 ετών, κατά μήκος της διαδρομής του Μαραθωνίου της Βοστώνης τη Δευτέρα, καθώς οι φίλοι τους χαροποιούν στο παρασκήνιο

Τη Δευτέρα, το ζευγάρι ήθελε να αποδείξει ότι μπορούσε να ξεπεράσει όλα του τα εμπόδια και γι’ αυτό η Kaitlyn έσπρωξε τον Matt κατά μήκος των 42 χιλιομέτρων της διαδρομής του μαραθωνίου της Βοστώνης.

Η Kaitlyn είπε: “Προσπαθούμε τώρα να καταλάβουμε πώς να προσαρμοστούμε στη νέα μας ζωή.”

Έχασαν την ημερομηνία εγγραφής για τον μαραθώνιο, έτσι μια τοπική εταιρεία που ονομάζεται HOTSHOT τους βοήθησε να δημιουργήσουν έναν εναλλακτικό αγώνα μία εβδομάδα πριν από την επίσημη

Η Kaitlyn εκπαιδεύτηκε για τον αγώνα για εβδομάδες με μία δανεική αγωνιστική καρέκλα γεμάτη με σακούλες αλατιού βάρους 22 κιλών για να κάνει πρόβα τη στιγμή που θα έσπρωχνε τον Matt.

Ο Matt και ο Kaitlyn αποφάσισαν να προκαλέσουν τον εαυτό τους να κάνουν τον Μαραθώνιο της Βοστώνης φέτος 

Δυστυχώς, όμως, έχασαν την προθεσμία εγγραφής και οι υπεύθυνοι τους είπαν ότι δεν μπορούσαν να λάβουν μέρος στο μαραθώνιο.

“Στεναχωρηθήκαμε όταν ακούσαμε κάτι τέτοιο,” είπε η Kaitlyn.

Ο Kaitlyn πέρασε αρκετές εβδομάδες προπόνησης για τον μαραθώνιο πιέζοντας μια αναπηρική πολυθρόνα με σακούλες αλατιού 50 λιβρών για να μιμηθεί τι θα ήθελε να πιέσει το Matt

Τελικά βρήκαν έναν τρόπο να συμμετάσχουν στον αγώνα με τη βοήθεια μιας τοπικής εταιρείας, της HOTSHOT, που παράγει αθλητικά ποτά.

Στις 9 Απριλίου, μια εβδομάδα πριν από την επίσημη εκδήλωση, το ζευγάρι ξεκίνησε το ταξίδι των 42 χιλιομέτρων.

Το ζευγάρι γνώρισε το 2011 και ο Matt σχεδίαζε να προτείνει μέρες μετά το ατύχημα 

Όταν πέρασαν τη γραμμή τερματισμού 5,5 ώρες αργότερα δέχθηκαν συγχαρητήρια από φίλους και μέλη της οικογένειας.

“Αυτή ήταν σίγουρα η καλύτερη στιγμή και για τους δυο μας. Ήμουν συγκλονισμένος όταν είδα πόσα άτομα βρίσκονταν στη γραμμή τερματισμού,” είπε ο Matt.

“Και οι δύο συγκινηθήκαμε στο τέλος. Έκλαψα, και αυτό δεν συμβαίνει συχνά.”

Ως μέρος της φυσικής θεραπείας του υποβάλλονται σε ηλεκτρική διέγερση των μυών για να βοηθήσει στην επανεκπαίδευση των νεύρων του και ενδεχομένως να αποκαταστήσει τη λειτουργία σε μέρη του σώματός του που είναι παράλυτα

Η Kaitlyn πρόσθεσε: “Είναι ένα συναρπαστικό συναίσθημα, αλλά το να έχεις την αγάπη της ζωής σου να κάθεται στην καρέκλα μπροστά από εσένα και με όλη την οικογένειά σου και τους φίλους σου εκεί,” είπε, “είναι ίσως το πιο cool πράγμα που έχω κάνει ποτέ στη ζωή μου.”

Το ζευγάρι απεικονίζεται στη γραμμή τερματισμού μετά την ολοκλήρωση του μαθήματος 26,2 μιλίων τη Δευτέρα

Στη γραμμή τερματισμού το HOTSHOT έδωσε στον Matt μία επιταγή 25.000€ για να επισκεφθεί το κέντρο φυσικοθεραπείας Journey Forward.

διαφορετικό

ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

To Top