Γιατί κρυσταλλώνει το μέλι; Όσα πρέπει να ξέρετε
Ενδιαφεροντα

Γιατί κρυσταλλώνει το μέλι; Όσα πρέπει να ξέρετε

Γιατί κρυσταλλώνει το μέλι; Όσα πρέπει να ξέρετε
raw-crystallized-honey

Η κρυστάλλωση του μελιού είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται κυρίως το χειμώνα με το κρύο, και λίγοι γνωρίζουν την αλήθεια. Πολλοί καταναλωτές πιστεύουν ότι το μέλι τους προήλθε από νοθεία με ζάχαρη και ο μελισσοκόμος τους εξαπάτησε. Ωστόσο η αλήθεια απέχει πολύ από αυτές τις υποθέσεις!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Η κρυστάλλωση είναι ένα φυσικό φαινόμενο που συμβαίνει στο αγνό, ανεπεξέργαστο μέλι! Δεν σας έρχεται παράξενο που το μέλι από το σούπερ μαρκετ δεν κρυσταλλώνει ποτέ; Γιατί δεν κρυσταλλώνει; Είναι επεξεργασμένο, «βρασμένο», φιλτραρισμένο, και φυσικά μερικές φορές νοθευμένο. Έχουν βγει άλλωστε και σχετικές ανακοινώσεις από τον ΕΦΕΤ, όπου εντοπίστηκαν επικίνδυνες ουσίες σε τυποποιημένα μέλια. Η κρυστάλλωση του μελιού είναι φυσικό φαινόμενο, με την οποία το μέλι μετατρέπεται από υγρό (ρευστό), σε μία στερεά- ημιστερεά κατάσταση και είναι 100% φυσικό!

Η κρυστάλλωση του μελιού είναι ελάχιστα κατανοητή από το καταναλωτικό κοινό. Πολλοί υποθέτουν ότι το μέλι που κρυσταλλώνει είναι νοθευμένο ή και το αντίθετο. Δεν είναι έτσι. Στην πραγματικότητα, η διαδικασία της κρυστάλλωση; είναι φυσικό επακόλουθο. Η κρυστάλλωση δεν επηρεάζει την ποιότητα του μελιού, εκτός από το χρώμα και την υφή. Το κρυσταλλωμένο μέλι δεν είναι χαλασμένο και διατηρούνται τα ποιότητα χαρακτηριστικά του υγρού μελιού. Σε ορισμένους καταναλωτές μελιού, τους αρέσει να είναι σε αυτή την κατάσταση (ιδίως στο εξωτερικό), δεδομένου ότι είναι εύκολο να απλωθεί σε ψωμί ή φρυγανιά χωρίς να στάζει και επίσης διότι η γεύση του είναι πλουσιότερη.

Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι η κρυστάλλωση του μελιού δεν έχει καμία σχέση με την ποιότητά του, αλλά είναι ένα χαρακτηριστικό των αγνού και φυσικού μελιού.

Γιατί το μέλι κρυσταλλώνει;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Το μέλι είναι ένα ιδιαίτερα πυκνό διάλυμα φυσικής ζάχαρης (φυσική φρουκτόζη, γλυκόζη, μαλτόζη και σακχαρόζη). Περιέχει πάνω από 70% σάκχαρα και λιγότερο από 20% νερό (υγρασία). Υπάρχουν πολλά σάκχαρα στο μέλι σε σχέση με την περιεκτικότητα σε νερό. Αυτό σημαίνει ότι το νερό στο μέλι, περιέχει επιπλέον ποσότητα ζάχαρης από ό,τι θα μπορούσε φυσικά να κατέχει. Η υπερα-φθονία των φυσικών σακχάρων κάνει το μέλι ασταθές. Είναι φυσικό για το μέλι να κρυσταλλωθεί, δεδομένου ότι είναι ένα υπέρ κορεσμένο σε ζάχαρα προϊόν.

Τα δύο κύρια σάκχαρα του μελιού είναι η φρουκτόζη και η γλυκόζη. Το περιεχόμενο σε φρουκτόζη και γλυκόζη σε κάθε μέλι ποικίλλει ανάλογα από την πηγή συλλογής (είδος ανθοφορίας) ή του μελιτώματος, καθορίζοντας έτσι και το είδος κάθε μελιού. Γενικά, η φρουκτόζη κυμαίνεται από 25 έως 40% και η γλυκόζη από 30- 44%. Η ισορροπία αυτών των δύο κύριων σακχάρων είναι η κύρια αιτία που θα οδηγήσει στην κρυστάλλωση του μελιού, και το σχετικό ποσοστό τους θα καθορίσει κατά πόσο θα κρυσταλλώνει γρήγορα ή αργά. Η φρουκτόζη είναι πιο διαλυτή στο νερό από τη γλυκόζη και θα παραμείνει ρευστή.

Όταν η γλυκόζη κρυσταλλώνει, χωρίζεται από το νερό και παίρνει τη μορφή μικροσκοπικών κρυστάλλων. Καθώς η κρυστάλλωση προχωρά και περισσότερη γλυκόζη κρυσταλλώνει, οι κρύσταλλοι θα εξαπλωθούν σε όλο το μέλι. Τελικά, το μέλι γίνεται παχύ και κρυσταλλώνει.

Μερικά μέλια κρυσταλλώνουν ομοιόμορφα. Μερικά θα είναι εν μέρει κρυσταλλωμένα και παίρνουν τη μορφή δύο στρωμάτων, με το κρυσταλλικό στρώμα στο κάτω μέρος του βάζου καθώς το άλλο βρίσκεται σε υγρή μορφή στην κορυφή. Διάφορα μέλια, επίσης, ποικίλλουν ως προς το μέγεθος των κρυστάλλων που σχηματίζουν. Το κρυσταλλωμένο μέλι τείνει να είναι πιο ανοιχτόχρωμο απ” ό,τι ήταν στην υγρή του μορφή. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η γλυκόζη τείνει σε αφυδατωμένη κρυσταλλική μορφή, και ότι τα κρύσταλλα της γλυκόζης τείνουν στο φυσικό τους δηλ. το καθαρό λευκό. Πιο σκούρα μέλια διατηρούν καφετί εμφάνιση.

Πόσο γρήγορα θα κρυσταλλώσει το μέλι;

Διάφορα είδη μελιού θα κρυσταλλωθούν με διαφορετικούς ρυθμούς. Ορισμένα μέλια θα κρυσταλλώνουν μέσα σε λίγες εβδομάδες μετά την εξαγωγή από τις κερήθρες, ενώ άλλα παραμένουν σε υγρή κατάσταση για μήνες ή χρόνια. Οι ακόλουθοι παράγοντες επηρεάζουν η ταχύτητα της κρυστάλλωσης:

(ι) η πηγή του νέκταρος που συλλέγουν οι μέλισσες (η σύνθεση των σακχάρων του μελιού),

(ii) ο τρόπος με τον οποίο έχει επεξεργαστεί και

(iii) η θερμοκρασία στη συντήρηση.

Ο χρόνος που θα πάρει το μέλι να κρυσταλλώσει εξαρτάται κυρίως από τη σχέση φρουκτόζης προς γλυκόζη και της γλυκόζης προς την αναλογία της υγρασίας. Μέλι με υψηλή περιεκτικότητα σε γλυκόζη, με χαμηλή φρουκτόζη σε αναλογία προς την γλυκόζη, θα κρυσταλλωθεί πιο γρήγορα, όπως το τριφύλλι, το βαμβάκι, πικραλίδα, μουστάρδα της ελαιοκράμβης κ.α. Μέλι με υψηλότερη φρουκτόζη σε αναλογία προς την γλυκόζη (που περιέχει λιγότερο από 30 % γλυκόζης) κρυσταλλώνει αρκετά αργά και μπορούν να μείνει υγρό για πολλά χρόνια χωρίς ειδική επεξεργασία.

Για παράδειγμα, το μέλι πορτοκαλιάς κρυσταλλώνει μόλις πιάσει ο Χειμώνας, το πεύκο κρυσταλλώνει σε 1-2 χρόνια, ενώ ο έλατος δεν κρυσταλλώνει ποτέ και είναι το μοναδικό μέλι που συμβαίνει αυτό. Όσο υψηλότερη είναι η γλυκόζη και χαμηλότερη η περιεκτικότητα σε υγρασία στο μέλι, η κρυστάλλωση είναι πιο γρήγορη. Μέλι με λιγότερο γλυκόζη σε σχέση με την υγρασία, άρα λιγότερο κορεσμένο διάλυμα γλυκόζης, αργεί να κρυσταλλώσει. Μέλι με αυξημένη περιεκτικότητα σε υγρασία συχνά κρυσταλλώνει άνισα (όχι δηλ. ως ομοιογενής μάζα) και χωρίζεται σε κρυσταλλική και υγρή μορφή.

Η ταχύτητα του μελιού για να κρυσταλλώσει δεν εξαρτάται μόνο από τη σύνθεσή του, αλλά και από την σχετική παρουσία των καταλυτών, όπως κόκκων γύρης και κομμάτια του κεριού στο μέλι. Αυτά τα λεπτά σωματίδια χρησιμεύουν ως «πυρήνες» στην κρυστάλλωση του μελιού. Το αρχικό προϊόν περιέχει κομμάτια από κερί, γύρη και πρόπολη, και κρυσταλλώνει γρήγορα. Το μέλι που έχει επεξεργαστεί (π.χ. με θέρμανση και μηχανικό φιλτράρισμα) θα παραμείνει σε υγρή μορφή λόγω της αποβολής του πυρήνων, που ενθαρρύνουν την ανάπτυξη των κρυστάλλων γλυκόζης ενώ το ίδιο ακατέργαστο μέλι με τα κοινά φίλτρα «κινδυνεύει» να κρυσταλλώσει.

Μέλια που συσκευάζονται και διατίθενται στο ελεύθερο εμπόριο, συνήθως θερμαίνονται και φιλτράρονται σε υψηλή πίεση. Με την θέρμανση και την διήθηση του μελιού διαλύονται – παρακρατούνται οποιοιδήποτε κρύσταλλοι και απομακρύνονται οι «πυρήνες» που θα μπορούσαν να είναι παρόντες. Ως εκ τούτου, η κρυστάλλωση παρεμποδίζεται.

Η θερμοκρασία αποθήκευσης

Η θερμοκρασία αποθήκευσης έχει μεγάλη επίδραση στην κατάσταση του μελιού. Η κρυστάλλωση του μελιού είναι πιο ταχεία περίπου στους 10 με 15 °C (50 έως 59ºF). Σε θερμοκρασία κάτω των 10ºC (52ºF) η κρυστάλλωση επιβραδύνεται. Η χαμηλή θερμοκρασία αυξάνει το ιξώδες του μελιού και αυτό επιβραδύνει την διαμόρφωση και την διάδοση των κρυστάλλων. Το μέλι αντιστέκεται στην κρυστάλλωση καλύτερα σε υψηλότερες θερμοκρασίες άνω των 25ºC (77ºF). Όταν η θερμοκρασία είναι 40ºC (104ºF) οι κρύσταλλοι διαλύονται. Θερμοκρασία άνω των 40ºC (104ºF) θα βλάψει τις ιδιότητες του μελιού.

Υγροποίηση κρυσταλλωμένου μελιού

Το κρυσταλλωμένο μέλι μπορεί να επανέλθει σε υγρή μορφή και συνοχή θερμαίνοντάς το ήπια σε υδατόλουτρο (Bain Marie). Η θέρμανση του μελιού πρέπει να εφαρμοστεί έμμεσα, και όχι με άμεση φλόγα σε ένα δοχείο. Η θερμοκρασία στην κυψέλη είναι περίπου 35ºC (95ºF) και μπορεί να φθάσει και 40ºC (104ºF ) κατά την περίοδο του καλοκαιριού, όταν οι μέλισσες συλλέγουν και ωριμάζουν το μέλι. Άρα για να υγροποιηθεί το μέλι, η καλύτερη θερμοκρασία είναι οι 35-40°C (95-104°F). Η θερμοκρασία δεν πρέπει να υπερβαίνει τους 40ºC (104°F) για να αποφευχθεί η υπερθέρμανση.

Η υπερθέρμανση του μελιού για οποιοδήποτε χρονικό διάστημα θα μειώσει την ποιότητα και θα καταστρέψει τα ένζυμα, θα απολέσει την λεπτή γεύση, το άρωμα και θα καταστρέψει τα ιχνοστοιχεία. Η θέρμανση, πρέπει να γίνεται με προσοχή έτσι ώστε η θρεπτική αξία του μελιού να μην χαθεί. Είναι δυνατή η εκ νέου υγροποίηση του κρυσταλλωμένου μελιού χωρίς να χαθεί η ποιότητα.

Αποφεύγοντας την κρυστάλλωση

– Φυλάξτε το μέλι σε θερμοκρασία δωματίου σε ερμητικά κλειστά δοχεία. Βέλτιστη θερμοκρασία για την αποθήκευση μελιού είναι 21 έως 27°C (70-80°F).

– Αποφύγετε την αποθήκευση μελιού σε ψυχρές θερμοκρασίες από 11 έως 18ºC (52-64ºF), η οποία είναι ιδανική για το σχηματισμό κρυστάλλων.

– Μην το αποθηκεύετε στο ψυγείο επιταχύνοντας τη διαδικασία της κρυστάλλωσης.

Πηγή

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Ακολουθήστε το Diaforetiko στο Google news Google News

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Ενδιαφεροντα

Είναι 20 χρόνια μαζί, έχουν 1 κόρη: Η άγνωστη κοúκλα σύζυγος του Δημήτρη Κόκοτα ζει μακριά από τη δημοσιóτητα
Ενδιαφεροντα

Είναι 20 χρόνια μαζί, έχουν 1 κόρη: Η άγνωστη κοúκλα σύζυγος του Δημήτρη Κόκοτα ζει μακριά από τη δημοσιóτητα

Είσαι μαζί με την Κατερίνα 20 χρόνια και παντρεμένοι περίπου μία δεκαετία Παρά τα χρόνια που είναι μαζί με τη σύζυγό του Κατερίνα με την οποία έχουν αποκτήσει και μια κόρη, ο Δημήτρης Κόκοτας, αποφεύγει να κάνει συχνές δημόσιες εμφανίσεις με την οικογένειά του, προκειμένου να διατηρήσει την ιδιωτικότητά τους μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. […]

Η Αθήνα ψηφίστηκε ως η πρώτη πόλη που μυρίζει πιο ωραία στον κόσμο
Ενδιαφεροντα

Η Αθήνα ψηφίστηκε ως η πρώτη πόλη που μυρίζει πιο ωραία στον κόσμο

Μπορεί πολλοί να θεωρούν ότι οι μεγαλουπόλεις δεν μυρίζουν ωραία λόγω των σκουπιδιών και του καυσαερίου, ωστόσο, σύμφωνα με έρευνα, υπάρχουν κάποιες πόλεις που αποπνέουν ωραίες μυρωδιές. Μια πρόσφατη μελέτη από το HAYPP έριξε φως σε αυτήν την παραμελημένη πτυχή της αστικής ζωής, αναλύοντας 30 μεγάλες πόλεις στην Ευρώπη και πέραν αυτής για να ανακαλύψει […]

Ο Έλληνας γιατρός που έπαθε έμφραγμα την ώρα της γέννας αλλά αψήφησε το θάνατο για να σώσει τη ζωή του μωρού
Ενδιαφεροντα

Ο Έλληνας γιατρός που έπαθε έμφραγμα την ώρα της γέννας αλλά αψήφησε το θάνατο για να σώσει τη ζωή του μωρού

Αληθινή ιστορία: Πρόκειται για ένα αληθινό περιστατικό. Πρωταγωνιστής σε αυτές είναι μία ετοιμόγεννη γυναίκα και ο μαιευτήρας – γυναικολόγος της. Ο συγκεκριμένος γιατρός τίμησε τον όρκο του Ιπποκράτη, όντας πρόθυμος να βοηθήσει την ασθενή του.

Θρήνος για τον Φίλιππο: Έφυγε από τη ζωή μόλις στα 46 χρόνια του
Ενδιαφεροντα

Θρήνος για τον Φίλιππο: Έφυγε από τη ζωή μόλις στα 46 χρόνια του

Συγκίνηση προκάλεσε στην Πάτρα και στην Δυτική Αχαΐα η είδηση του θανάτου του Φίλιππου Δημητρακόπουλου, ο οποίος «έφυγε» πρόωρα από την ζωή σε ηλικία 45 ετών, μετά από άνιση «μάχη» με την ανίατη ασθένεια. Ο Φίλιππος ήταν γνωστός και στο χώρο του τοπικού ποδοσφαίρου, καθώς ήταν ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής παίζοντας στον Αίαντα Ανθούπολης, τον Πανιώνιο Αχιλλέα, […]

Δυσάρεστα νέα για την Αθήνα – Ψηφίστηκε ως η χειρότερη πόλη της Ευρώπης
Ενδιαφεροντα

Δυσάρεστα νέα για την Αθήνα – Ψηφίστηκε ως η χειρότερη πόλη της Ευρώπης

Η ακρίβεια, τα υψηλά ενοίκια, η ασφάλεια και γενικότερα το κόστος ζωής, καθιστούν την Αθήνα τη χειρότερη ευρωπαϊκή πόλη να εργαστούν οι ψηφιακοί νομάδες. Παρά τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού για προσέλκυση εργαζόμενων του εξωτερικού και τη διευκόλυνσή τους στην απόκτηση βίζας, έρευνα της Brother UK, που δημοσιεύει η Forbes, έρχεται να γκρεμίσει το κυβερνητικό αφήγημα χαρακτηρίζοντας […]

Τελευταία Νέα

Κωνσταντίνος Τζολάκης: Ο 21 ετών τερματοφύλακας – γίγαντας του Ολυμπιακού – Από τα Χανιά στο μεγάλο λιμάνι
ShowBiz

Κωνσταντίνος Τζολάκης: Ο 21 ετών τερματοφύλακας – γίγαντας του Ολυμπιακού – Από τα Χανιά στο μεγάλο λιμάνι

Ο Ολυμπιακός έγραψε Ιστορία, περνώντας στους «4» του Conference League. Πρωταγωνιστής της μεγάλης βραδιάς ο τερματοφύλακας Κωνσταντίνος Τζολάκης. Ο Τζολάκης με τρεις σωτήριες αποκρούσεις στα πέναλτι χάρισε τη μεγάλη πρόκριση στον Ολυμπιακό, ξεσηκώνοντας παίκτες και φιλάθλους που παρακολουθούσαν με κομμένη την ανάσα. ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ Μετά την πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League, παίκτες και επιτελείο έπεσαν […]

Ο Σταμάτης Γονίδης φίλησε παθιασμένα στο στόμα τον Ζαφείρη Μελά
ShowBiz

Ο Σταμάτης Γονίδης φίλησε παθιασμένα στο στόμα τον Ζαφείρη Μελά

Ο Ζαφείρης Μελάς επέλεξε το νυχτερινό κέντρο όπου εμφανίζεται ο Σταμάτης Γονίδης, για να διασκεδάσει με τους φίλους του σε πρόσφατη έξοδο που έκανε. Ο τραγουδιστής κάθισε στο πρώτο τραπέζι μπροστά από τη σκηνή και παρακολουθούσε το μουσικό πρόγραμμα σε κοντινή απόσταση από την πίστα. Ο Σταμάτης Γονίδης δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του με τον τραγουδιστή που πήγε να […]

Δημήτρης Κόκοτας: Απογοητευμένοι οι γιατροί του – Δεν μπόρεσαν και πάλι να τον ξυπνήσουν
ShowBiz

Δημήτρης Κόκοτας: Απογοητευμένοι οι γιατροί του – Δεν μπόρεσαν και πάλι να τον ξυπνήσουν

Προβληματισμός επικρατεί στην ιατρική ομάδα που εξετάζει τον Δημήτρη Κόκοτα καθώς τα πράγματα δεν εξελίσσονται όπως θα ήθελαν. Σύμφωνα με πληροφορίες του ANT1 η νέα προσπάθεια δεν είχε το επιθυμητό αποτέλεσμα για τον δημοφιλή τραγουδιστή. Επίκεται νέα προσπάθεια για να ξυπνήσει την επόμενη εβδομάδα, αλλά όχι στις αρχές όπως αναφέρθηκε. ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Βόμβα» για τα Τέμπη – Βρέθηκαν υπολείμματα οστών στο οικόπεδο των ερευνών 1 χρόνο μετά
Ελλαδα

«Βόμβα» για τα Τέμπη – Βρέθηκαν υπολείμματα οστών στο οικόπεδο των ερευνών 1 χρόνο μετά

Υπολείμματα οστών φέρεται να εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια των ερευνών στο ιδιωτικό οικόπεδο όπου μεταφέρθηκαν 500 κυβικά χώματος από τον τόπο της τραγωδίας των Τεμπών, τα οποία έχουν ήδη μεταφερθεί και εξετάζονται σε εγκληματολογικά εργαστήρια στην Αθήνα ώστε να εξακριβωθεί εάν ανήκουν σε ζώα ή σε άνθρωπο. ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ Όπως αναφέρει το thesstoday.gr, μετά και το αίτημα των συγγενών, οι έρευνες στη θέση «Πηγάδια» -απέχει μόλις λίγα χιλιόμετρα από […]

Πρόστιμο σε Leroy Merlin, JYSK και Attica ύψους 1.5 εκατ. ευρώ για παραπλανητικές εκπτώσεις
Οικονομια

Πρόστιμο σε Leroy Merlin, JYSK και Attica ύψους 1.5 εκατ. ευρώ για παραπλανητικές εκπτώσεις

Πρόστιμα συνολικού ύψους 1.480.000 ευρώ επιβλήθηκαν από το Υπουργείο Ανάπτυξης σε 11 επιχειρήσεις μετά από ελέγχους που πραγματοποίησαν η Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου Αγοράς (ΔΙ.Μ.Ε.Α.) και η Διεύθυνση Προστασίας Καταναλωτή. Αφορούν παραβάσεις των διατάξεων για πλασματικές εκπτώσεις και προσφορές, αλλά και μη ορθή τήρηση της καταναλωτικής νομοθεσίας. Ειδικότερα: ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ 1. Για παραβάσεις των διατάξεων της παρ. 2α του άρθρου 15 του ν. 4177/2013, […]

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Πέθανε ο καημένος!» – Η στιγμή που εντοπίζουν νεκρό τον 31χρονο αστυνομικό κάτω από τα συντρίμμια
Ελλαδα

«Πέθανε ο καημένος!» – Η στιγμή που εντοπίζουν νεκρό τον 31χρονο αστυνομικό κάτω από τα συντρίμμια

Σοκ και ανατριχίλα προκαλεί το βίντεο-ντοκουμέντο που έρχεται στη δημοσιότητα και καταγράφει τη δραματική στιγμή όπου ένας εργάτης εντοπίζει νεκρό τον 31χρονο αστυνομικό, κάτω από τα συντρίμμια του κτιρίου που κατέρρευσε στο Πασαλιμάνι. Οι εργάτες που δούλευαν μαζί με τον 31χρονο Αγαθάγγελο Παπαδόπουλο, ο οποίος εργαζόταν εκτός υπηρεσίας για να συμπληρώσει τον πενιχρό μισθό του, συνειδητοποιούν ότι ο νεαρός άνδρας που […]

«Με τέτοιες καμπύλες, αν ζούσες στην Αναγέννηση, θα ήσουν είδωλο» – Έσταξε μέλι ο Μπράτης για την Μπάρκα
ShowBiz

«Με τέτοιες καμπύλες, αν ζούσες στην Αναγέννηση, θα ήσουν είδωλο» – Έσταξε μέλι ο Μπράτης για την Μπάρκα

Καλεσμένος στην εκπομπή «Πάμε Δανάη!» βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης ο Άγγελος Μπράτης. Ο γνωστός σχεδιαστής μόδας μίλησε για την ενασχόλησή του με την τηλεόραση και το GNTM, ενώ μαζί με την Δανάη Μπάρκα σχολίασαν τα νούμερα στα ρούχα, τα οποία δεν είναι για όλες τις γυναίκες. ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ «Αν έρθω στο ατελιέ, δεν θα βρω […]

Είναι 20 χρόνια μαζί, έχουν 1 κόρη: Η άγνωστη κοúκλα σύζυγος του Δημήτρη Κόκοτα ζει μακριά από τη δημοσιóτητα
Ενδιαφεροντα

Είναι 20 χρόνια μαζί, έχουν 1 κόρη: Η άγνωστη κοúκλα σύζυγος του Δημήτρη Κόκοτα ζει μακριά από τη δημοσιóτητα

Είσαι μαζί με την Κατερίνα 20 χρόνια και παντρεμένοι περίπου μία δεκαετία Παρά τα χρόνια που είναι μαζί με τη σύζυγό του Κατερίνα με την οποία έχουν αποκτήσει και μια κόρη, ο Δημήτρης Κόκοτας, αποφεύγει να κάνει συχνές δημόσιες εμφανίσεις με την οικογένειά του, προκειμένου να διατηρήσει την ιδιωτικότητά τους μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. […]

close menu