Φτιάξτε το πιο νόστιμο μπισκοτογλυκό ψυγείου και αφήστε τους καλεσμένους να σας κοιτάζουν έκπληκτοι
Ένα δροσερό, ανάλαφρο γλυκό ψυγείου με στρώσεις τραγανών μπισκότων, κρέμας βανίλιας και κρέμαςσοκολάτας. Μια πολύ εύκολη και γρήγορη συνταγή (βασική ιδέα προσαρμοσμένο από εδώ) για ένα υπέροχο γλυκό για όλες τις ώρες, όλες τις ηλικίες και όλες τις περιστάσεις που σίγουρα θα απολαύσετε εσείς και οι καλεσμένοι σας. Απολαύστε το!
Υλικά συνταγής
- 2 φακελάκια κρέμα αραβοσίτου στιγμής, με γεύση βανίλια
- 2 φακελάκια κρέμα αραβοσίτου στιγμής με γεύση σοκολάτα
- 6 φλ. τσαγιού γάλα (3+3 χωριστά)
- 2 ¾ φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος 35-36% χτυπημένη σε πηχτή σαντιγί (χωρισμένη σε 2 ίσα μέρη)
- 2 πακέτα μπισκότα Πτι Μπερ
- 1 μεγάλη ώριμη μπανάνα [*]
- πτι μπερ, θρυμματισμένα στο μούλτι, για γαρνίρισμα
Εκτέλεση συνταγής
- Σε ένα μπολ ρίχνετε τα 2 φακελάκια κρέμα αραβοσίτου στιγμής βανίλια και τα 3 φλ. γάλα και τα χτυπάτε με το μίξερ χειρός για 2 λ. Αφήνετε το μίξερ, προσθέτετε στην έτοιμη κρέμα τη μισή σαντιγί και ανακατεύετε, με μια μαρίζ με απαλές κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα επάνω, μέχρι να έχετε ένα πλήρες ομογενοποιημένο μείγμα.
- Παίρνετε ένα μακρόστενο ταψί με διάσταση βάσης 26×38 εκ. και στρώνετε στη βάση του μια σειρά Πτι Μπερ, φροντίζοντας να καλυφθεί καλά η βάση. Αν χρειαστεί κόψτε μερικά μπισκότα και γεμίστε τα κενά. Πάνω από τα μπισκότα στρώνετε ομοιόμορφα το μείγμα κρέμας βανίλιας – σαντιγί. Από πάνω στρώνετε άλλη μια στρώση μπισκότα Πτι Μπερ.
- Σε άλλο μπολ ρίχνετε τα 2 φακελάκια κρέμα αραβοσίτου στιγμής σοκολάτα με τα υπόλοιπα 3 φλ. γάλα και τα χτυπάτε και αυτά με το μίξερ χειρός για 2 λ. Αφήνετε το μίξερ, προσθέτετε στη κρέμα σοκολάτας την υπόλοιπη μισή σαντιγί και ανακατεύετε, με μια μαρίζ με απαλές κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα επάνω, μέχρι να έχετε ένα πλήρες ομογενοποιημένο μείγμα.
- Απλώνετε ομοιόμορφα το μείγμα σοκολάτας πάνω από τη δεύτερη στρώση μπισκότων, ισιώνετε την επιφάνεια, καλύπτετε το ταψί με πλαστική μεμβράνη και βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για τουλάχιστον 4-5 ώρες, ιδανικά και για 1 ολόκληρο βράδυ, να κρυώσει και πήξει καλά.
- Πριν τη σερβίρετε, κόβετε τη μπανάνα σε λεπτές φέτες, τις οποίες απλώνετε ομοιόμορφα (σε σχέδιο επιλογής σας) στην επιφάνεια του γλυκού σας. Θρυμματίζετε σχεδόν σε σκόνη λίγα από τα πτι μπερ που σας περίσσεψαν και πασπαλίζετε το γλυκό σας. Το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.
Σημείωση: Προαιρετικά, μπορείτε να βάλετε μπανάνες και μέσα στο γλυκό σας. Σε αυτή τη περίπτωση θα χρειαστείτε 3 μεγάλες ώριμες μπανάνες κομμένες σε λεπτές φέτες, με τις οποίες θα καλύψετε τη στρώση κρέμας βανίλιας. Από πάνω θα συνεχίσετε τη διαδικασία με τη δεύτερη στρώση μπισκότων και στρώση κρέμας σοκολάτας.
Ολες οι Ειδήσεις
- Ξεσπά η Μπέττυ Μαγγίρα: Οι απόψεις του Δημήτρη Παπανώτα είναι μισογύvικες
- ΣΥΡΙΖΑ: Κασσελάκης για το Ευρωψηφοδέλτιο: «Είμαι περήφανος, ένα ψηφοδέλτιο Προοδευτικής Αριστείας»
- Κακοκαιρία: Αποκαρδιωτικές οι εικόνες από πλημμυρισμένους δρόμους σε Καρδίτσα και Πήλιο
- Πάτρα: Συγκλονίζει το βίντεο ντοκουμέντο με τον άγριο ξυλοδαρμό 8χρονου από ένα 7χρονο
- Παύλος Μαρινάκης: Ποιες οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης για την ακρίβεια και το επίδομα στις νέες μητέρες
- Βουλή: Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για τον Δικαστικό χάρτη
- Ακάθιστος Ύμνος: Το αριστούργημα της βυζαντινής υμνογραφίας για την Παναγία
- Αλέξανδρος Αντωνόπουλος: Σαν νέος ήμουν αριστερός, τώρα ΝΔ και ξερό ψωμί