Ενδιαφεροντα

Αποκεφαλισμένες καρέτα καρέτα ξεβράζει η θάλασσα στην παραλία Πλάκα της Νάξου

Όπως όλα δείχνουν, κάποιοι έχουν βάλει στο μάτι τις θαλάσσιες χελώνες καρέτα-καρέτα στη Νάξο και εξαντλούν τη δημιουργικότητά τους στο να σκαριφίζονται απάνθρωπες μεθόδους εκτέλεσης των θαλάσσιων ζώων.

Μετά τα γεγονότα του καλοκαιριού, όπου άγνωστοι έδεσαν με τσιμέντο μια θαλάσσια χελώνα προκειμένου να μη μπορεί να βγει στη στεριά και να πνιγεί, τώρα εμφανίζονται νέες μέθοδοι εκτέλεσης. Σύμφωνα με όσα έχει αναρτήσει το “Naxos Island Wildlife Protection”, μέσα σε δύο μήνες, έχουν βρεθεί αποκεφαλισμένες συνολικά 10 θαλάσσιες χελώνες και όπως φαίνεται δεν πρόκειται για περιστατικά που έχουν συμβεί τυχαία ή από φυσικά αίτια.

Τους τελευταίους δύο μήνες έχουν εντοπιστεί δέκα νεκρές, αποκεφαλισμένες, θαλάσσιες χελώνες στην περιοχή της Νάξου, όπως έκανε γνωστό ο ΑΡΧΕΛΩΝ, μετά από πληροφορίες από το Λιμεναρχείο και από τον Σύλλογο Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου. Η οργάνωση ζητά τη συνδρομή των πολιτών προκειμένου να εντοπιστούν και να τιμωρηθούν οι δράστες.

«Πιστεύουμε πως το ποσοστό των νεκρών χελωνών χωρίς κεφάλι στην ίδια περιοχή (παραλία Πλάκας) είναι αρκετά μεγάλο για να είναι σύμπτωση», αναφέρει η οργάνωση, η οποία προσθέτει ότι σύμφωνα με τις φωτογραφίες των νεκρών χελώνων, «δεν φαίνεται να υπάρχει προχωρημένη σήψη, στις περισσότερες των περιπτώσεων, που να δικαιολογεί την έλλειψη κεφαλιού.

Πηγή

ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

To Top