Εντυπωσιακα

Άγριοι ελέφαντες δηλητηριάστηκαν με βέλη αλλά ήξεραν ακριβώς που να αναζητήσουν βοήθεια

Όταν κάποιοι προσπάθησαν να σκοτώσουν άγριους ελέφαντες με δηλητηριασμένα βέλη, τα μεγάλα αυτά ζώα «ήξεραν» πού να αναζητήσουν βοήθεια.

Η οργάνωση The David Sheldrick Wildlife Trust (DSWT) είναι υπεύθυνη του καταφυγίου Ithumba Reintegration Centreω στην Κένυα. Όταν δέχτηκαν επίθεση και τραυματίστηκαν με δηλητηριασμένα βέλη, αυτοί οι άγριοι ​​ελέφαντες περπάτησαν μέσα από δύσβατα μονοπάτια και κατευθύνθηκαν εκεί που ήξεραν ότι μπορούσαν να βρουν βοήθεια.

Ενώ κανένας από τους τραυματισμένους ελέφαντες δεν είχε πάει ποτέ πριν στο Ithumba Reintegration Centre, ένας από τους άλλους ελέφαντες που ήταν μαζί τους είχε προηγουμένως ζευγαρώσει με έναν από τους δύο ελέφαντες που ήταν στο καταφύγιο. Οι υπεύθυνοι της οργάνωσης λένε ότι ο ελέφαντας γνώριζε ενστικτωδώς ότι αυτό θα ήταν ένα ασφαλές μέρος για να ζητήσουν βοήθεια.

Είναι γνωστό ότι οι ελέφαντες έχουν καλό προσανατολισμό και σωστή κρίση, και η DSWT πιστεύει ότι ο αριθμός των ελεφάντων που πήγαν στο ασφαλές καταφύγιο οφείλεται στον έναν ελέφαντα που κατευθύνθηκε πρώτος προς τα εκεί πιστεύοντας ότι θα βρει βοήθεια.

Ένας εκπρόσωπος από την DSWT, δήλωσε: «Είμαστε βέβαιοι ότι ο ελέφαντας που είχε ξανάρθει γνώριζε ότι εάν επιστρέψει στο καταφύγιο θα λάβει τη βοήθεια που χρειαζόταν, διότι αυτό συμβαίνει συχνά με τους αρσενικούς ελέφαντες, όλοι έρχονται στο Ithumba όταν έχουν ανάγκη, και καταλαβαίνουν ότι εδώ μπορούν να βοηθηθούν.»

Έχει αναφερθεί ότι μετά από μια διαδικασία διάρκειας δύο ωρών, η κτηνιατρική ομάδα στο κέντρο φρόντισε τους ελέφαντες, έδεσε τις πληγές τους και τους έδωσε αντιβιοτικά.

Οι ελέφαντες ανέκτησαν τις δυνάμεις τους και οι διασώστες ανακοίνωσαν ότι «οι πληγές τους είχαν επουλωθεί πλήρως.»

διαφορετικό

ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

To Top