Παραξενα

Αδέλφια παλεύουν μαζί με τον καρκίνο και μια φωτογραφία τους που είναι αγκαλιασμένα προκαλεί ρίγη συγκίνησης στο διαδίκτυο

Μια οικογένεια από τον Καναδά έζησε την απόλυτη καταστροφή όταν μια σπάνια κληρονομική μορφή καρκίνου χτύπησε δύο αδέλφια, τα οποία μάχονται τώρα με την ασθένεια ενώ βρίσκονται δίπλα-δίπλα στο ίδιο νοσοκομειακό δωμάτιο.

Μια συγκινητική φωτογραφία δείχνει τη στιγμή που ο 14χρονος Jacob Randell αγκαλιάζει την πεντάχρονη αδερφή του Sophia.

Jacob, 14, and his five-year-old sister hug as they both battle cancer. Their family had been told Jacob might not make it much longer when this photo was taken

Τα αδέλφια, από το Quebec, μοιράζονται το ίδιο δωμάτιο στο Παιδικό Νοσοκομείο του Ontario, καθώς παλεύουν και οι δύο με την κληρονομική κατάσταση που προκαλείται από μια γονιδιακή μετάλλαξη, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε ιδιαίτερα επιθετικούς, κακοήθεις όγκους στα παιδιά.

Ο Jacob Randell ήταν στην ίδια ηλικία με την αδελφή του όταν διαγνώστηκε με την ασθένεια που σαν συμπτώματα είχε τον καθημερινό εμετό το πρωί.

'I'm broken. We are all broken. This is not the life I imagined for them, but it is what it is and we will walk with them every step of the way,' the sibling's mom wrote on Facebook (the family is pictured with dad Jason)

Μια δημοσίευση στο ιστολόγιο του Jacob αναφέρει: “Υποβλήθηκε σε μια σειρά διαδικασιών όπως αξονικές, εκατοντάδες εξετάσεις αίματος και πολλά άλλα. Τα μαλλιά του έπεσαν και το δέρμα του έγινε χλωμό.”

Το αγόρι έχασε την όραση από το ένα μάτι και διαπιστώθηκε ότι είχε ήδη χάσει και την ακοή από το ένα αυτί. Ένας σωλήνας σίτισης βρισκόταν στο στομάχι του και η οικογένειά του είπε ότι ποτέ δεν θα μπορούσε να φάει ξανά.

Δέκα μήνες μετά τη διάγνωσή του,  οι προσευχές της οικογένειας απαντήθηκαν όταν τους είπαν οι γιατροί ότι ο καρκίνος του Jacob ήταν σε ύφεση.

The Randells were tested for the problematic gene after learning of the genetic nature of Jacob's disease. While Liam, seven,  (right) was negative, his sister Sophia tested positive

Οι Randells είχαν κάνει εξετάσεις για το προβληματικό γονίδιο απ’ όταν έμαθαν για τη γενετική φύση της νόσου του Jacob. Ενώ ο 7χρονος Liam ήταν αρνητικός, οι εξετάσεις της αδερφής του Sophia είχαν θετικό αποτέλεσμα.

Η υγεία της παρακολουθήθηκε μετά τις εξετάσεις και το αδιανόητο συνέβη το 2016, όταν η οικογένεια Randell πέρασε ξανά τον ίδιο εφιάλτη όταν η Sophia χτυπήθηκε από τον ίδιο καρκίνο.

Jacob's aggressive tumor was gone ten months after his diagnosis, but the Randalls were told this year that Jacob now has kidney cancer 

Επτά χρόνια μετά τη διάγνωση του Jacob, μια μαγνητική τομογραφία ανακάλυψε έναν όγκο στον εγκέφαλο στην ίδια θέση όπου ήταν και ο όγκος του αδελφού της.

Η οικογένεια είχε μια στιγμή ανακούφισης όταν η Sophia είχε απαλλαχθεί από τον καρκίνο και τα δύο αδέλφια φάνηκαν να είναι υγιή, αλλά η ηρεμία τους σύντομα έγινε ταραχή όταν οι γιατροί τους είπαν ότι ο Jacob είχε καρκίνο στα νεφρά.

Seven years after Jacob's diagnosis, an MRI discovered Sophia had a brain tumor on the same location where her brother's had been

Εκτός αυτού, μέσα σε λιγότερο από μια εβδομάδα αργότερα τους είπαν ότι ο όγκος της Sophia είχε επιστρέψει.

“Αυτή είναι η πιο συγκινητική εικόνα που έχουν δει τα μάτια μου και η καρδιά μου,” δήλωσε η μητέρα των παιδιών Liliane Hajjar, καθώς μοιράστηκε μια φωτογραφία των παιδιών της από το δωμάτιο του νοσοκομείου.

Sophia had also gone into remission, but doctors say the tumor in her brain is back

“Είμαι κομμάτια. Είμαστε όλοι καταρρακωμένοι. Αυτή δεν είναι η ζωή που φαντάστηκα γι’ αυτά τα παιδιά, αλλά θα είμαστε δίπλα τους σε όλη τη διάρκεια της δοκιμασίας τους,” έγραψε η μητέρα στο Facebook.

A blog that follows Jacob's journey with his first diagnosis said: 'He lost vision in one eye and it was found he had already lost hearing in one ear. A feeding tube was put in his stomach, and the family was told he may never be able to eat again'

Οι φίλοι και οι συγγενείς των Randells έχουν δημιουργήσει μια σελίδα στο GoFundMe για να βοηθήσουν την οικογένεια να ανταπεξέλθει με το κόστος των θεραπειών.

 In just a week, the Randalls were told both Jacob and Sophia are suffering from cancer again

“Jacob και Sophia, σας αγαπώ, στεναχωριέμαι που τα περνάτε αυτά, αλλά δεν είστε μόνοι. Πότε δεν θα είστε μόνοι. Θα γίνετε καλά. Μπορεί όχι σήμερα, ούτε αύριο, αλλά θα γίνετε καλά. Σας αγαπώ με όλη μου τη δύναμη,” έγραψε η Liliane.

διαφορετικό

ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

To Top